Gölet projesinde şimdi de ‘Fetö’nün damadı karıştı’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

Gölet projesinde şimdi de ‘Fetö’nün damadı karıştı’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 09:34

En son, idare mahkemesinin aldığı plan iptali kararı gündeme gelen Bahçeşehir Gölet Projesi bu kez de ilginç bir suç duyurusuna konu oldu. Gölet’e inşaat yapılmasını istemeye bir grup Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal hakkında yapılan suç duyurusu dilekçesinde, projeyi üstlenen şirketin eski ortağının FETÖ lideri Fetullah Gülen’in yeğeni ile evli olduğunu darbe girişiminden sonra Türkiye’den kaçtığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Aralarında CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat’ın da olduğu 12 kişinin imzasını taşıyan suç duyurusu 23 Kasım tarihli. Savcılık suç duyurusu

Gölet projesinde şimdi de ‘Fetö’nün damadı karıştı’ iddiası

başvurusunda Başkan Uysal’a yönelik bir dizi suç atfedildi. Savcılık başvurusunda Uysal’a yönelik suçlamanın gerisinde ise iki kritik isme ilişkin bilgiler yer aldı.

15 TEMMUZ’DAN SONRA KAYBOLDU

Anılan isimlerden ilki Mehmet Fatih A. İddiaya göre bu kişi FETÖ lideri Gülen’in yeğeni ile evli. Hakkında yakalama kararı bulunan A.’nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası firari konuma geldiği öne sürüldü. Suç duyurusunda, Nisan 2015’te yapılan Gölet Projesi’ni üstlenen şirketin ilk sahibi de Mehmet Fatih A. Bu kişi, Mart 2014’te hissesini A.A.’ya devretti. A. unvan değişikliğine de giderek ihaleye girdi ve projeyi üstlendi.

Haberin Devamı

KARDEŞİ DE HİSSEYİ DEVRETTİ

Yine, Mehmet Fatih A.’nın Haziran 2009’da kurduğu MFA İnşaat San. ve Tic. Limitet şirketi de ilginç bir hisse devir işlemine sahne oldu. Bu şirketin yarı hissesi A.’nın kardeşi L.A.’ya aitti. A.’nın hissesini 15 Temmuz sonrası A. A.’ya devretti. Bu arada, konu ile ilgili ulaşmaya çalıştığımız A.A.'dan ise dönüş olmadı.

UCUZA ARAZİ KAPATTILAR

Suç duyurusunda, adı geçen bir diğer isim ise Fatih C. Savcılık başvurusunda bu kişinin, belediyenin inşaat şirketinin genel müdürü olduğu belirtilerek bu kişinin de FETÖ/PDY soruşturması kapsamına tutuklandığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre anılan kişi daha önce Erzurum'da bir belediyede başkan olarak görev yapıyordu. Savcılık suç duyurusunda, bu kişilerin Kanal İstanbul Projesi açıklanmadan hemen önce bölgeden ucuza binlerce dönüm arazi kapattıkları öne sürüldü.

MAHKEME PLANI İPTAL ETTİ

Bu arada bölgede yaşayan kişilerin tepkileri ile gündemde olan Gölet Projesi ile ilgili İstanbul 5. İdare Mahkemesi plan iptali kararı vermişti. Bu karardan sonra projede inşaat faaliyetinin durduğu gözlendi. Ancak, bu konuda belediyeden ilgili şirkete tebligat gönderilmediği öğrenildi.

Haberin Devamı



İNSAN SAĞLIĞI İÇİN DE ÖNEMLİ
Bahçeşehir sakinlerinden Dr. Mehmet Gümüş ise, kamu yararı ve insanların sağlığı için Habitat ödüllü Bahçeşehir Gölet parkına bina yerine ağaç dikilmesi gerektiği görüşündü. Dr. Gümüş, Hürriyet'e yaptığı açıklamada "Ekolojisi korunarak yeşil bir park olarak düzenlenme yapılmalıdır. İnsanın yaşamını ve sağlığını etkileyen en önemli etkenler hareketsizlik ve çevrenin kirlenmesidir. Yaşadığımız şehirlerin parklarının yeşil alanlarının betona ve binaya dönüştürülmesi bir yandan nefes aldığımız havanın kirlenmesine,oksijenin azalmasına yol açarken diğer yandan da yapılan alışveriş dükkanlarında kafelerde insanlar hareketsizliğe ve aşırı yiyecek içecek tüketimine bağlı olarak şişmanlığa ve ilgili başka ciddi hastalıklara yol açarak erken ölümlere sebep olmaktadır" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!