Gökçek: Rekabet Kurumu'na gideriz

Güncelleme Tarihi:

Gökçek: Rekabet Kurumuna gideriz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2002 02:03

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan'ın bugün belediye başkanlarıyla yapacağı toplantıdan bir sonuç çıkmaması durumunda Rekabet Kurumuna başvuracağını açıkladı.

Gökçek, ‘‘Rekabet Kurumu BOTAŞ'ın yüzde 129 karla doğalgaz satışını masaya yatırarak, kararını verecek’’ dedi.

Doğalgazın acilen özelleştirilebilmesi için hükümetin uygun zemin hazırlanmaya çalışıldığını ileri süren Gökçek, ‘‘Özelleştirmeyi hızlandırabilmek için belediyeleri kullanıyorlar’’ dedi. İki sene sonra doğalgazın belediyelerin elinden alınacağını belirten Gökçek, özelleştirme sonucunda gazın 3-5 kat pahalıya satılacağını iddia etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Muzaffer Saraç'ın 2000 yılında Rekabet Kurumu'na başvurarak ‘‘EGO doğalgaza fahiş fiyat uyguluyor’’ başvurusunda bulunduğu, Kurum'un ise Saraç'a ‘‘Doğalgaz bizim görevimiz değildir’’ cevabını verdiği ortaya çıktı. Saraç, konuyla ilgili olarak, ‘‘Ankara'da halkı düşünen yoktur. Rekabet kurumu görevini yerine getirmemiştir. EGO'da fahiş fiyat uygulamaya devam etmiştir’’ dedi.

Gökçek, doğalgazdan yüzde 5 kar elde ettiklerini ancak bundan da vazgeçtiklerini belirterek, ‘‘Hükümet KDV'yi yüzde 1'e düşürsün biz yatırımlardan vazgeçme fedakarlığını gösteririz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!