Geri dönüşümlü mücevherci

Güncelleme Tarihi:

Geri dönüşümlü mücevherci
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 21:35

1982 yılında Danimarka’da kurulan mücevher markası Pandora 6 kıtada 100’den fazla ülkede 8 bine yakın satış noktasına sahip. 2011 yılından bu yana Türkiye’de de olan Pandora, Avrupa’daki en büyük büyüme rakamını bu yıl Türkiye’de gerçekleştirdi. Öte yandan yılda yaklaşık 122 milyon adet mücevher üreten Pandora’da kullanılan gümüşün yüzde 90’dan, altının ise yüzde 80’den fazlası geri dönüşümden geliyor.

Haberin Devamı

Pandora Türkiye Ülke Müdürü Sağnak Binzet, “Dünya genelinde 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 6,  ikinci çeyrekte ise yüzde 10 büyürken, aynı dönemlerde Türkiye’de geçen yıla oranla iki kat büyüme elde ettik. Türkiye pazarındaki hızlı büyümemizi önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. 2017 yılında Akasya ve Emaar mağazalarımızı açtık, 18’inci mağazamızı Akmerkez’de açacağız. Yıl sonuna kadar 20 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.  Önümüzdeki yıl İstanbul, Ankara ve İzmir’de 9 yeni mağaza açılışı yapacak Pandora, 2020 yılında Türkiye’de 40 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

DİKKAT ÇEKİCİ BÜYÜME

Pandora 2016’da dünyada 2.7 milyar Euro ciro açıkladı. Bu rakamla dünyanın 3’üncü büyük mücevher markası olan Pandora’nın satışlarının yüzde 75’i Pandora’yı diğer markalardan ayıran “charmlar”dan yani bileklik ve kolye uçlarından geliyor.  Binzet, 2016 yılında terör saldırıları, darbe kalkışmasına rağmen yakaladıkları büyümenin dikkat çekici olduğunu anlatırken, Pandora’nın özellikle Türkiye’ye gelen turistler tarafından da tercih edildiğini, özellikle yabancı turist çeken AVM’lerde ödemelerin yüzde 20’sinin yabancı kredi kartlarıyla gerçekleştiğini söylüyor. Pandora yılda yaklaşık 122 milyon adet mücevher üretiyor. El işçiliği ile üretilen mücevherlerde kullanılan gümüşün yüzde 90’dan, altının ise yüzde 80’den fazlası geri dönüşümden geliyor. Markanın Tayland’taki ana üretim merkezi dünyanın en çevreci mücevher merkezleri arasında gösteriliyor. Tesis, üretim halindeyken etkin su arıtma sistemi gibi çeşitli uygulamalarla su ve enerji tüketimini de minimuma indiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!