Genel Müdür, villasının olduğu caddeye adını verdi

Güncelleme Tarihi:

Genel Müdür, villasının olduğu caddeye adını verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Vakıfbank'ın yeni Genel Müdürü Hasan Kılavuz'un Ankara Beytepe Köyü'nde villasının bulunduğu sokakta ‘‘Hasan Kılavuz Caddesi’’ yazılı tabelalar asılı. Kılavuz, ‘‘Muhtar istedi, ben de tabelayı yaptırdım’’ dedi.

Vakıfbank'ın yeni Genel Müdürü Hasan Kılavuz'un, geçen yıl Ankara'da villasının bulunduğu yola kendi ismini verdiği ve yollara ‘‘Hasan Kılavuz Caddesi’’ yazan tabela astırdığı ortaya çıktı. İlginç olay, Kılavuz'un yaklaşık 2 yıl önce Ankara'da şehir merkezinin 15 kilometre uzağındaki Beytepe Köyü'nde yaptırdığı villanın sokağına büyük boyutlarda bir ‘‘Hasan Kılavuz caddesi’’ tabelasının betonlanarak çakılmasıyla yaşandı.

Köyün ana yollarından birine asılan ‘‘Hasan Kılavuz Caddesi’’ tabelası normal sokak, cadde tabelalarının en az 5 katı büyüklüğünde. Bu büyük tabelanın yanısıra, Kılavuz'un villasına kadar birkaç yol kavşağında daha küçük boyutlarda yine ‘‘Hasan Kılavuz Caddesi’’ yazılı tabelalar asılı.

Yaklaşık bir yıl önce Kılavuz'un adamlarının köye gelerek, bu tabelaları betonlayarak çaktıklarını kaydeden köylüler ‘‘Kılavuz'un isteği üzerine muhtarın bu ismi kabul ettiğini duyduk’’ dediler.

MUHTAR İSTEMİŞ

Hasan Kılavuz, 3 apartman dairesi satarak bu villayı yaptırdığını belirtti. Kılavuz, ‘‘Köyün muhtarı bizi onore etmek için kendiliğinden düşünmüş. Ben de bunun üzerine adımı taşıyan tabelaları yaptırıp astırdım, ama muhtar istedi’’ dedi. Kılavuz, köylülerin de yola kendi isminin verilmesini istediklerini kaydederek, ‘‘Bu iddialar Genel müdür olunca ortaya çıktı. Köylüler beni şikayet etmez’’ diye konuştu.

Daha sonra muhtar değişince caddenin isminin değişip değişmeyeceğini soruşturduğunu kaydeden Kılavuz, konuyu Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen'e de açtığını anlattı.

Kılavuz'un aktardığına göre, Taşdelen kendisine ‘‘Muhtarlığın belediyeye yazı yazıp, sokak isminin tescil ettirilmesi gerektiğini’’ belirtti. Bunun üzerine Beytepe Köyü muhtarı, geçen Mayıs ayı sonunda Çankaya Belediyesi'ne başvurarak, yolun ‘‘Hasan Kılavuz Caddesi’’ olarak tescil ettirilmesini istedi.

Çankaya Belediyesi yetkilileri, başvuruyu doğrulayarak, iznin henüz verilmediğini söylediler.

Belediye: Yasal değil

Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Bayram da Hürriyet'e, bir kişinin isminin bir sokağa verilebilmesi için Belediye Meclisi'nin karar alması gerektiğini söyledi. Bayram, 1994 yılına kadar ilçe belediyeleri olarak cadde, sokak ismi verdiklerini, ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek göreve geldikten sonra bu yetkiyi kendisine aldığını belirtti. Bayram, ‘‘Yani bize başvurup isim alsalar bile bu geçerli değil. Cadde ve sokak isimlerine 1994'den beri Büyükşehir Belediyesi karar veriyor. Bu kararların daha sonra da Belediye Meclisi'nden çıkması gerekiyor’’ dedi.

Yetkililer, Beytepe Köyü'nün belediye sınırları içerisinde olmadığını ancak Büyükşehir Belediyesi mücavir alanı içerisinde olduğunu belirterek ‘‘Muhtarlar cadde sokak ismi veremez. Mücavir alan içerisinde olduğu için cadde ve sokak ismi verilmesinde tek yetki Büyükşehir Belediye Meclisi'ne aittir. Karar çıkmadan sokağa herhangi bir ismin verilmesi ve tabela asılması yasal değildir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!