Genç müteahhitlerin gözü dev Hindistan pazarında

Güncelleme Tarihi:

Genç müteahhitlerin gözü dev Hindistan pazarında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2012 00:00

Genç müteahhitler gözünü dev Hindistan pazarına dikti.

Haberin Devamı

İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) genç yöneticileri geçen hafta araştırma gezisi düzenledikleri Hint pazarından, “Çinli firmalara göre daha avantajlıyız” izlenimiyle döndüler. Mehmet Göçen başkanlığındaki İNTES Genç Yöneticiler Grubu (İGY), Hindistan ziyaretlerinde Enerji Bakanı K.C. Venugopal, Petrol ve Doğalgaz Bakanı Jaipal Reddy, Karayol Taşımacılığı ve Otoyol Bakanı joshi Minister, Devlet Bankası Genel Koordinatörü Nirmala Vaidyanathan, İnşaat Sanayi Geliştirme Konseyi Yöneticisi Aushutosh Bhardwaj ve Ticaret Odaları Birliği Başkan Vekili Rajesh Sharma ile görüştü.
Fırsat ülkesi
Göçen, gezi izlenimlerine ilişkin açıklamasında, 1 milyar 200 milyon nüfusu, bin 370 dolar kişi başı geliri ile çok büyük potansiyel taşıyan Hindistan’ı Türk müteahhitleri için bir fırsat ülkesi olarak gördüklerini söyledi. Göçen, “Diğer ülke pazarlarında, rakibimiz olan Çinli firmaların, Hindistan pazarına girmesi politik nedenlerden dolayı çok zor. Bu, Türk müteahhitlerine ciddi bir avantaj yaratıyor” dedi. Hindistan pazarında çok güçlü bir rekabet ortamı olduğuna da dikkat çeken Göçen, “Hindistan’da rekabet ortamı zor ama sürdürülebilir bir nitelik taşıyor. Ortadoğu ve Kuzey Afrika gibi geleneksel pazarlara göre risklerinden arınıp, rekabete girilebilecek bir ülke. Ekonomik dinamikleri ve yatırım ihtiyaçları açısından birbirine çok benzer iki ülke olmamız da bizim şansımızı artırıyor” görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Altyapı yatırımlarına 1 trilyon dolar

HİNDİSTAN’ın önümüzdeki 5 yılda altyapı yatırımlarına 1 trilyon dolar pay ayırmayı hedeflediği bilgisini de veren Mehmet Göçen şunları söyledi: “Bu yatırımlardan en büyük payı yüzde 25 ile enerji üretim santralları (özellikle HES’ler) ve yüzde 22 ile ulaşım (demiryolu, yollar) yatırımlarının alacağı öngörülüyor. Hindistan’da nitelikli inşaat (enerji santralı, asma köprü vb.) işi yapabilen Türk firmalarının daha kolay iş alabileceği kanaatindeyiz. Bu alanlarda rekabet daha az, firma sayısı daha kısıtlı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!