Geleceğin avukatları kurgu davada yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin avukatları kurgu davada yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 07:00

İstanbul Tahkim Merkezi’nin (ISTAC) üniversitelere yönelik iki aşamalı ve ortalama 6 ayı kapsayan uzun soluklu kurgusal dava yarışması sonuçlandı.

Haberin Devamı

Genç ISTAC platformu tarafından ilk kez hibrit formatta organize edilen VI. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması (GTAY) üniversite takımları arasında heyecanlı bir mücadeleye sahne oldu. 4 gün boyunca çevrim içi kurgusal dava duruşmalarında ter döken üniversiteli hukukçular, final duruşması yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleşti. Yarışmada birinciliği Ankara Üniversitesi, ikinciliği İstanbul Üniversitesi, üçüncülüğü Marmara Üniversitesi takımları kazandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, “Yarışmaya katılan öğrencilerimize, üniversitelerimize, hocalarımıza, takım koçlarımıza ve kurgusal duruşmalarda hakemlik yapan kıymetli meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sizler bugünün öğrencileri geleceğin tahkim avukatlarısınız ve İstanbul Tahkim Merkezi sizin merkeziniz. Bu yarışma bu şölen burada bitmedi. Bundan sonra bu yarışmaya belki yine katılacaksınız, belki koç belki hakem olarak aramızda yer alacaksınız. Ama ISTAC hep sizin merkeziniz olacak” dedi.

Haberin Devamı

Final duruşmasına ev sahipliği yapan Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Emre Gökyayla da ISTAC’ın yarışmasının hukuk öğrencileri için önemini vurguladı. Gökyayla, “Bu yarışmayı bekleyen öğrenciler olduğunu biliyorum. GTAY artık geleneksel hale geldi, bir alışkanlık müptelalık yarattı” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!