Gazipaşa Havalimanı'nı kullanan yolcu sayısı artıyor

Güncelleme Tarihi:

Gazipaşa Havalimanını kullanan yolcu sayısı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 17:42

Alanya Gazipaşa Havalimanı'nı kullanan yolcu sayısı, bu yılın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 284 arttı.

Haberin Devamı

Alanya Gazipaşa Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yılda 500 bin yolcu kapasitesi olan Alanya Gazipaşa Havalimanı'na, geçen yılın ilk 5 ayında iç ve dış hatlarda toplam 44 uçuş gerçekleştirilmişti. Bu yılın aynı döneminde ise iç hat uçuşları yapılmamasına rağmen sadece dış hatlarda 54 uçuş yapıldı.

Geçen yılın ilk 5 ayında toplam 2 bin 62 yolcunun indiği Alanya Gazipaşa Havalimanı'na bu yılın aynı döneminde ise 7 bin 916 yolcu geldi. Böylece bu yılın ilk 5 ayında, geçen yıla göre gelen yolcu sayısı bakımından yüzde 284 artış yaşandı.

Uçuş izni alan firma sayısı 4'e çıktı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), büyük gövdeli uçakların havalimanına inmesine yönelik prosedürleri tamamlayan Corendon, Tailwind ve Transavia havayollarının ardından son olarak İskandinav Havayolları (SAS) da Gazipaşa'ya uçuş izni verdi.

Haberin Devamı

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alanya Gazipaşa Havaalanı'na uçuş izni alan 4 firmanın dışında yurt içi ve yurt dışından 8 firmanın daha izin başvurusunun olduğunu söyledi.

Eksikliklerini tamamlayan tüm firmaların Gazipaşa'ya uçuş yapabileceğini ifade eden Çavuşoğlu, “Gazipaşa için belirlenen kriterlerden en önemlisi simülasyon eğitimi. Uçakların teknik izin sürecini hızlandırmak adına SHGM tarafından verilen simülasyon eğitimlerini, firmaların kendi ülkelerinde alabilmelerine olanak sağladık. Bu firmalar simülasyonda başarılı olup ülkelerindeki sivil havacılık teşkilatından onay alırlar ve diğer teknik şartları yerine getirirlerse SHGM de Gazipaşa için uçuş izni verebiliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!