Gayrimenkulden Fransa’ya çıkarma

Güncelleme Tarihi:

Gayrimenkulden Fransa’ya çıkarma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2013 00:00

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan, Fransa’da düzenlenen Mipim’de bu yıl ‘Onur Ülkesi’ seçilen Türkiye, hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yıl ilk kez kurulacak Türk çadırında firmalar kırmızı-beyaz tasarımlarıyla yer alacak.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen Mipim için bu yıl ‘Onur Ülkesi’ seçilen Türkiye, hazırlıklarını sürdürüyor. 12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenecek fuara, Türk gayrimenkul sektörü güçlü bir katılım göstermek için hazırlanırken, devlet desteği de göze çarpıyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın konuşmacı olarak yer alacağı, Ekonomi Bakanlığı’nın teşvik verdiği fuarda bu yıl ilk kez Türkiye çadırı kurulacak. Yaklaşık bin metrekare büyüklüğündeki çadırda Türk firmaları kırmızı-beyaz tasarımlarıyla yer alacak. Çadırda Türk kahvesi ikramları yapılacak.

22 BİN KATILIMCI

Mipim fuarının Türkiye temsilcisi olan Alkaş Danışmanlık’ın sahibi Avi Alkaş, fuarın tek çatı altında tüm gayrimenkul sektörünün paydaşlarını buluşturduğunu belirterek, geçen yıl fuara 83 ülkeden 19 bin 400 ziyaretçinin katıldığını söyledi. Ağırlıklı olarak Fransa, İngiltere, Almanya ve Rusya’dan ziyaretçi çeken fuara geçen yıl Türkiye’den 241 katılımcının olduğunu ifade eden Alkaş, “2008-2009 döneminde fuar, Avrupa’daki kriz nedeniyle dibe vurmuş durumdaydı ancak bu yıl katılımın 22 bin kişiye çıkması bekleniyor. Türkiye’den ise Onur Ülkesi olmamız dolayısıyla bu yıl 500’e yakın katılım bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TANITIMLAR YAPILACAK

Türkiye’nin Onur Ülkesi seçilmesinin sebeplerini de anlatan Alkaş, şunları söyledi: “Türkiye ekonomisinin gelişen gücü, en büyük ve dinamik gayrimenkul sektörlerinden birine sahip olması, uluslararası yatırımcı tarafından gösterilen ilgi ve fuarda artan Türk firma katılımından dolayı Türkiye seçildi. Türkiye, e-bültenlerde, konferans tanıtım ve fuar tanıtım bültenlerinde, Mipim web sitesinde onur ülkesine ait bölümde, çadır içerisinde yer alan konferans alanındaki ekranda ve ana konferans sahnesinde tanıtılacak. Fuar alanında yer alacak reklam seçeneklerinde de tanıtımlar yapılacak.”

Önceden hazırlık yapın

AVİ Alkaş, fuara hem standlarıyla hem de ziyaretçi olarak katılacak firmaları, önceden hazırlık yapmaları konusunda uyarıyor. “Fuarı gezmekten çok, çalışmak lazım” diyen Alkaş, şunları öneriyor:
Öncelikle fuara gitmeden önce Mipim online database’inden görüşebileceğiniz firmaları tespit edin.
Projelerinizi ve firmanızı çok iyi anlatacak sunumlar hazırlayın.
Yalnızca kendi standınızda durmayın, diğer standları da ziyaret ederek bağlantılar oluşturmaya çalışın.

Haberin Devamı

Fuara katılana teşvik

MIPIM’de bu yıl ilk defa Ekonomi Bakanlığı fuara katılarak Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştiren firmalara teşvik primi verecek. Firmalar, bu tanıtım için yapacakları reklam ve pazarlama giderlerinin  belli bir oranını geri ödeme olarak alabilecekler. Teşvik, 15 bin doları geçmemek kaydıyla verilecek.

En iyi Türk projesi seçilecek

TÜRKİYE’den 32 firmanın projeleriyle başvuruda bulunduğu MIPIM ödül töreninde, aralarında Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü’nün yer aldığı uluslararası jüri üyeleri ve fuar ziyaretçilerinin seçimleriyle 8 ayrı kategoride yarışan Türk projeleri arasından bir tanesine “Türkiye’nin En İyi Projesi” özel ödülü verilecek.

Haberin Devamı

Babacan ana konferansta

MIPIM’e Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımının kesinleştiğini söyleyen Alkaş Danışmanlık Genel Müdürü Yonca Aközer, “Babacan, fuarda “Ekonomisi ve Yatırım Fırsatları ile Türkiye” isimli bir oturuma katılacak. Öte yandan, Türkiye çadırı içerisinde yatırım fırsatları ele alınacak. Türkiye’de yatırım yapan yabancı isimler deneyimlerini aktaracak. ULI, KONUTDER, GYODER, AMPD ve AYD derneklerinin oturumları olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!