Garanti Bankası'nda sanal toplantı dönemi

Güncelleme Tarihi:

Garanti Bankasında sanal toplantı dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Garanti Bankası, yeni kurduğu video konferans sistemi ile altı bölge müdürlüğü ile sanal ortamda toplantı yapmaya başladı. Banka bu sistem sayesinde şirket bütçesinde büyük yer tutan seyehat masraflarını da önemli ölçüde azaltmayı başardı.

HIZLA gelişen teknoloji sayesinde artık şirketler, bölge müdürleri, bayileri ve müşterileri ile istediği zaman yüz yüze toplantı yapabiliyor. Şirketlerde hızla yaygınlaşan video konferans sistemi sayesinde, toplantılar için sürekli seyahat etmek gerekmiyor. Artık İstanbul'daki Genel Müdür, diğer şehirlerdeki bölge müdürleri, bayileriyle istediği zaman toplantı düzenleyebiliyor. Yurtdışı ile bağlantı kurabiliyor. Eğitim ve konferans imkanı da sağlayan bu sistem, şirketlerin zaman kaybını önlerken, daha hızlı ve sağlıklı karar alınmasını sağlıyor. Bu sistem sayesinde şirket bütçesinde büyük yer tutan seyehat masrafları da ortadan kalkıyor.

BANKALARDA YAYILIYOR

Garanti Bankası'nda bir ay önce kurulan, video konferans sistemi; altı bölge arasında aynı anda karşılıklı ortak toplantı olanağı sağlıyor. İstanbul, Antalya, Ankara, Bursa, İzmir ve Adana'da uygulanabilen bu sistemle, toplantıya katılmak için, bir şehirden bir şehire gitmeye gerek kalmadan, sadece konferans odasına geçmek yeterli oluyor. Beş bölgeyle aynı anda toplantı yapabilen Garanti Bankası, böylece bir ilki de başlatmış oldu. Garanti Teknoloji İletişim ve Birim Müdürü Şükrü Karahasan, bu sistemin Türkiye geneline yayılabilecek bir sistem olduğunu vurgulayarak, ‘‘Şu anda İstanbul Genel Müdürlük binasından, sadece İzmir, Antalya, Adana, Ankara ve Bursa bölge müdürlükleri ile karşılıklı toplantı yapılabiliyor. Ancka bu tüm Türkiye geneline ve şubelere yayılacak bir sistem’’ dedi.

MÜŞTERİLERE KOLAYLIK

Garanti Bankası Genel Müdürü, Akın Öngör'ün bu beş bölge müdürüyle aynı anda görüşebildiğine ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğuna işaret eden Karahasan, ‘‘İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Ankara çevresindeki iller de kısa mesafeden toplantılara katılabiliyor. Yani 6 bölgedeki toplantıya 50 kişi aynı anda katılabilecek. Bu da önemli bir avantaj sağlıyor’’ diye konuştu. Bu sistemin eğitim ve konferans amacıyla da kullanıldığına işaret eden Karahasan, diğer şehirlerden müşterilerin de, İstanbul'daki merkezle karşılıklı görüşebildiğini söyledi.

Ekranda bütçe toplantısı

Garanti, bütçe toplantılarını video konferans sistemiyle yapacak. İkili ya da üçlü konferans sisteminin mevcut olduğunu vurgulayan Karahasan, 6 bölgeyi birbirine bağlayan bu uygulamanın Türkiye'de ilk örnek olduğunu söyledi. Bu sistemin maliyetinin yaklaşık 150 bin dolar olduğunu belirten Karahasan, ‘‘Örneğin önümüzdeki günlerde yapılacak bütçe toplantıları bu şekilde gerçekleştirilecek’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!