Galatasaray için şok gelişme

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray için şok gelişme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2019 14:58

Galatasaray'la yapılan anlaşmaları fesheden Emlak Konut GYO, şimdi de kulüpten masrafları talep edecek. Eğer masraflar ödenirse arsalar Galatasaray'da kalacak. Ancak ödeme yapılmazsa yapılan değerlemeye göre arsalar Emlak Konut'a devredilecek.

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO, Galatasaray ile yaptığı anlaşmayı fesih etti. Fesih kararı hem Riva hem de Florya arsaları için geçerli olacak. Emlak Konut yetkilileri, kulübün Florya arsasını teslim etmemesi nedeniyle fesih kararı aldığını belirtti.

Şimdi Emlak Konut GYO, Galatasaray’dan yaptığı ödemeleri ve masrafları talep edecek. Edinilen bilgilere göre bu da 350 milyon lira. Galatasaray ödeme yaparsa arsalarını geri alacak. Yapmazsa her iki arsa için ekspertiz değeri belirlenecek ve arsalar Emlak Konut’ta kalacak.

2016’da kulübe ait 2 arsada gayrimenkul projesi geliştirilmesi için anlaşmaya varılmıştı. 2 arsada yaklaşık 6 milyar lira değerinde proje geliştirilecek ve bu projelerle Galatasaray 1 milyar lira gelir sağlayacaktı.

Riva projesi

Satış toplam geliri: 3 milyar 808 milyon lira

Şirket payı: 952 milyon lira

GS Payı: 761. 6 milyon lira

Haberin Devamı

Emlak Konut Payı: 190.4 milyon lira

Florya projesi

Satış toplam geliri: 2 milyar 250 milyon lira

Şirket payı: 832.5 milyon lira

GS Payı: 237.8 milyon lira

Emlak Konut Payı: 594.6 milyon lira

EMLAK GYO'DAN KAP'A ŞU AÇIKLAMA YAPILDI:

Galatasaray Spor Kulübü Derneği mülkiyetinde bulunan Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde kain taşınmazlar ile Bakırköy İlçesi Şenlik Mahallesinde kain taşınmaz (Florya) üzerinde proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Şirketimiz arasında 2016 yılında imzalanan protokoller fesih edilmiştir.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!