FUSİAD*

Güncelleme Tarihi:

FUSİAD*
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2015 01:12

Türk futbolu yeni patronunu seçti. Yıldırım Demirören 42’nci Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı olurken yönetim kurulunda işadamlarının çoğunlukta olması dikkat çekti. 14 üyenin 11’inin işadamı kimliği bulunması, yeni yönetim için ‘Futbol Seven İşadamları Derneği’ (FUSİAD) yorumlarına neden oldu. * Futbol Seven İşadamları Derneği

Haberin Devamı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun (TFF) 42’inci başkanı Yıldırım Demirören oldu. Demirören’in yönetim kurulu listesindeki 14 ismin 11’inin iş dünyasından olması ise dikkat çekti. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ne (TÜSİAD) benzeyen TFF yönetim kurulunda Nihat Özdemir, Servet Yardımcı, Hüsnü Güreli, Kaan Terzioğlu, Yaşar Aşçıoğlu, Erhan Kamışlı ve Mustafa Çağlar gibi iş dünyasının önde gelen isimleri yer alıyor. Yeni yönetim için “Futbol Seven İşadamları Derneği (FUSİAD)” yorumları yapılıyor.

İNŞAAT SEKTÖRÜ AĞIRLIKTA

TFF yönetiminde yer alan işadamları inşaattan enerjiye, gıdadan turizme, sağlıktan tekstile, teknolojiden ambalaja kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteriyor. TFF yönetimindeki işadamlarının ağırlıklı iş kolu ise inşaat sektörü ve oluyor. Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Aşçıoğlu İnşaat Grubu Yönetim Kurulu Başbakanı Yaşar Aşçıoğlu ve Usta Şirketler Grubu Başkanı İbrahim Usta bu isimlerin başında geliyor.

Haberin Devamı

Yıldırım Demirören
Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili: Demirören Holding’e ait şirketler enerji, sanayi, gayrimenkul, liman işletmeciliği, inşaat, medya, e-ticaret ve eğitim alanında faaliyet gösteriyor. Holdingin en önemli markaları arasında ise Milangaz, Kemer Golf&Country Club, Demirören İstiklal bulunuyor.

Servet Yardımcı
Yardımcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı: Grup, 1976 yılında Şevket Yardımcı tarafından kuruldu. Günümüzde birçok alanda faaliyet göstermesine karşılık halen gemi inşası en önemli çalışmaların başında geliyor. Grup gemi inşasına ek olarak taşımacılık sektöründe de faaliyet gösteriyor.

Nihat Özdemir
Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı: Yıllık 3 milyar dolar cirosuyla dikkat çeken Limak Şirketler Grubu, turizm, çimento, enerji, altyapı, havalimanı yönetimi ve operasyonları, liman işletmeciliği, gıda ve havacılık sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Limak ayrıca 3’üncü havalimanını yapan konsorsiyumda da yer alıyor.

Ali Dürüst
Dürüst Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Türk futboluna uzun yıllardır yönetici olarak hizmet veren Ali Dürüst, 1988 yılında kurulan aile şirketinde de görev alıyor. Daha çok ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Dürüst Şirketler Grubu’nun yıllık cirosu ise 20 milyon doları buluyor.

Hüsnü Güreli
Baker Tilly Güreli Yönetim Kurulu Başkanı: 1984 yılında kurduğu şirkette çalışmalarına devam eden Güreli, 2000 yılında önemli bir ortaklığa imza attı. Şirket, bugün dünyanın 137 ülkesindeki 738 ofisi 27 bin çalışanı ve 3.5 milyar dolar cirosu bulunan Baker Tilly International ile münhasır ortaklığına gitti.

Haberin Devamı

Alaattin Aykaç
Palmali Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Palmali Şirketler Grubu, Azeri kökenli işadamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na ait. 1998’de Türkiye’de kurulan şirket, bugün deniz taşımacılığından turizme kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteriyor.

Mustafa Çağlar
Nergis Holding Yönetim Kurulu Üyesi: Bursa’da eski Bakan Cavit Çağlar’a ait olan şirket daha çok tekstil alanında faaliyet gösteriyor. Tekstil alanındaki çalışmalar ise 1977 yılında Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde başladı.

Yaşar Aşçıoğlu
Aşçıoğlu İnşaat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı: İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Aşçıoğlu, Selenium markası ile öne çıkıyor. İstanbul Ataköy’de devam eden 700 dairelik bir projesi bulunan Aşçıoğlu’nun şirketinin cirosu ise 100 milyon dolar.

Haberin Devamı

İbrahim Usta
Usta Şirketler Grubu Başkanı İbrahim Usta: 1993 yılında Trabzon’da kurulan şirket bugün birçok önemli çalışmaya imza atmış durumda. Daha çok inşaat sektöründe faaliyet gösteren Usta Şirketler Grubu, enerji alanında da çalışmalar yapıyor.

Kaan Terzioğlu
Turkcell Genel Müdürü: 1 Nisan 2015 tarihinde Süreyya Ciliv’den boşalan Genel Müdürlük görevine Kaan Terzioğlu getirildi. 2014’te 12 milyar liralık ciroya ulaşan Turkcell, Milli Takım’ın da sponsorları arasında yer alıyor.

Arif Koşar
Ak Tarım Yönetim Kurulu Başkanı: Manisalı işadamı Koşar, uzun yıllardır tarım ile uğraşıyor. Bu alanda Manisa’nın önde gelen üreticilerinden olan Koşar, organik gıda alanında da hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Erhan Kamışlı
Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi: Çalışma hayatına Exsa’da başlayan Kamışlı, daha sonra Akçimento’da çeşitli görevlerde bulundu. Ardından, Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı olarak görev yaptı ve aynı zamanda Akçansa ve Çimsa’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Esas’a 2008 yılında Yönetim Kurulu üyesi olarak katılan Kamışlı, Medline Sağlık Grubu ve Esas Gayrimenkul’ün de Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!