Fuarda izlenilen sanat

Güncelleme Tarihi:

Fuarda izlenilen sanat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Artist '99 İstanbul Sanat Fuarı'nın dokuzuncusu bugün Tepebaşı'ndaki TÜYAP İstanbul Sergi Sarayı'nda başlıyor. 5 Aralık'a kadar devam edecek etkinlik TÜYAP (Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş) ile İstanbul'da kurulan Sanat Galericileri Derneği'nin işbirliğiyle düzenleniyor.

Bugün saat 18.00'de, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Avni Arbaş'ın katılacağı bir törenle açılacak olan Artist '99 - İstanbul Sanat Fuarı, sanatçılarla sanatseverleri biraraya getirecek olan Kahve Sohbetleri ve depremzede vatandaşlar yararına düzenlenecek müzayede gibi yenilikler içerecek. Artist '99 Fuarı'nın etkinlikleri danışma ve yürütme kurullarının yaptıkları toplantılar sonucu oluşuyor. Çeşitli Avrupa ülkeleri ve ABD'den katılan galerilerle uluslararası bir boyut da kazanan Artist '99 Fuarı'na katılacak galeri ve eserler Fuar Danışma Kurulu'nun sanatsal denetiminden geçiyor. Bu yıl Fuar'a 51'i sanat galerisi olmak üzere toplam 54 kuruluş katılıyor.

Artist '99 Fuarı kapsamında bu yıl ilk kez bir müzayede gerçekleştirilecek. Elde edilecek gelirin bir bölümünün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği aracılığıyla depremzedelere bağışlanacağı müzayedenin gelenekselleştirilmesi düşünülüyor. 4 Aralık Cumartesi günü saat 18.00'de yapılacak müzayedeye, Sanat Fuarı'nda yer alan galerilerden seçilecek iki sanatçının eserleri ve müzayedeye gönüllü olarak eserlerini bağışlayacak olan Türk sanatçıların eserleri katılacak. Eserlerin satışı halinde gerçek bedelin yüzde 50'si galerici/sanatçıya, geri kalanı ise ÇYDD aracılığıyla depremzedelere bağışlanacak. Tabii sanatçı/galerici isterse eserden elde edilecek gelirin tümünü bağışlayabilecek. Müzayedede satılacak eserleri müzayede gününe kadar TÜYAP Küçük Salon'da izleyebilirsiniz.

5 Aralık'a kadar devam edecek Artist '99 Fuarı kapsamında panel, söyleşi ve video gösterimi gibi etkinlikler de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!