Fuar İzmir bugün açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Fuar İzmir bugün açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 00:55

İZMİR’in son yıllardaki en büyük yatırımı Fuar İzmir, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılacağı törenle açılacak.

Haberin Devamı

Genel seçimde İzmir’den milletvekili adayı olabilmek için 29 Mart’ta önseçime girecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ilk kez aday adayı olarak kente gelecek.

Kılıçdaroğlu, saat 10.00’da Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir’in açılışını yapacak. Kılıçdaroğlu, aynı yerde dünyanın en büyük üç doğaltaş fuarından biri olan Marble’ın da açılışını yapacak. Fuar İzmir’de akşam saat 19.00’da da Emre Aydın konser verecek, ışık ve ses gösterileri yapılacak.

Fuar İzmir bugün açılıyor
BU FUAR BEŞ EYFEL’E BEDEL

TÜRKİYE’DE TEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi, temelini 2013 yılında attığı Fuar İzmir için 400 milyon liralık yatırımı öz kaynaklarını kullanarak tek başına üstlendi. Yapılacak kavşak ve monoray projeleriyle yatırımın tutarı 600 milyon liraya ulaşacak. Bu rakamın ikinci etapta yer alan ek holler, otel ve kongre merkeziyle birlikte 1 milyar liraya çıkacağı belirtildi. Toplam 337 bin metrekare büyüklüğündeki arsa alanına sahip Fuar İzmir, 50 futbol sahasına eşit bir arazide yapıldı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye ve dünyada ilk kez sadece bir Büyükşehir Belediyesi’nin tek başına ve özkaynaklarıyla böyle bir fuar tesisi yaptığına dikkat çekti. Fuar ve fuarcılık konusunda Ulu Önder Atatürk’ün İzmir’e bir görev verdiğini bu görevi yerine getirdiklerini anlatan Kocaoğlu, "Fuar İzmir kent merkezine 15, havaalanına 10 dakika uzaklıkta, çevre yolu üzerinde. Fuar İzmir, kentimiz ve Türkiye’nin gelişmesinde ürünlerin tanıtımında, hizmet sektöründe önemli bir kaldıraç olacak. Kültürpark fuar alanında yılda 30 fuar gerçekleştiriyoruz. Lokomotif fuarlarımız olan MARBLE ve gelinlik fuarının artık burada büyümesi fiziki şartlar nedeniyle imkansızdı. Fuar İzmir’de 365 gün fuarcılık yapacağız" dedi.

Kocaoğlu, yerin yeni yerinde açılacak Mermer ve Doğaltaş fuarının alanın geçen yıla göre, yüzde 168, stant sayısın yüzde 64 arttığını, katılımcı sayısının 1187’den 1562’ye, yabancı katılımcı sayısının da 275’den 373’e çıktığını açıkladı.

'PERSONEL 5 MİSLİ ARTACAK'
Kocaoğlu "Şu anda potansiyelimiz 5 misli büyüyecek. İleri yıllarda 7 misli olacak. Fuarcılığımızı yer büylüklüğümüze paralel olarak büyüttüğümüzde, katılımcı ve ziyaretçilerle önemli fuar merkezi olmasıyla birlikte İzmir’de taksicisinden, asnafına, otelinden, hediyelik eşya satıcısına kadar hizmet sektörüne katkısı da katlanacak" dedi.

Haberin Devamı

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Güçlü de yaptığı yazılı açıklamada, "Her geçen yıl artan talebe cevap verecek ve fiziki olanakları önemli oranda artırarak rakipleriyle rekabette güçlenecek fuar kompleksimizin açılışını sabırsızlıkla beklemekteydik. Mevcudumuzun 5 katı daha büyük bir fuar kompleksinin kentimiz ve bölgemiz için çok önemli kazanımları beraberinde getireceği açıktır. Fuar İzmir’i özkaynaklarıyla kentimize kazandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve kutluyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!