Fransa'dan Almanya'ya ‘Telekom davası’

Güncelleme Tarihi:

Fransadan Almanyaya ‘Telekom davası’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fransa Telekom şirketinin, Almanya Telekom şirketinden, milyarlarca euro tutarında zarar tazminatı isteyeceği bildirildi.

Fransa Telekom şirketi, Almanya ile İtalya Telekom şirketleri arasındaki birleşme planının, Fransa ve Almanya telekom şirketleri arasında daha önce sağlanan işbirliği anlaşmalarını ihlal ettiğini savundu.

Fransa Telekom şirketi tarafından yapılan açıklamada, ‘‘Fransa Telekom şirketiyle en ufak bir görüşme bile yapılmadan, Almanya ve İtalya telekom şirketlerinin bir birleşme planı oluşturmaları, Fransa ile Almanya telekom şirketleri arasındaki işbirliğinde güveni zedelemiştir’’ ifadesine yer verildi.

Planın yarattığı zararın tutarının, mahkeme süreci sırasında belirleneceği kaydedilen açıklamada, Almanya Telekom şirketi aleyhinde şikayetin, Uluslararası Ticaret Odası Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne iletildiği belirtildi.

Fransa Telekom Başkanı Michel Bon, Almanya Telekom şirketi ile İtalya telekom şirketleri arasındaki birleşme planının, Fransa ve Almanya telekom şirketleri arasındaki işbirliğini zedeleyebileceği konusunda uyarıda bulunduklarını hatırlattı.

Almanya Telekom şirketinden adının açıklanmasını istemeyen bir sözcü ise birleşme planının ortağı aleyhine bir çalışma olmadığını belirterek, ‘‘Sorunların daha duyarlı ve profesyonelce çözümlenebileceğini umuyoruz’’ dedi. Fransa Telekom şirketinin yasal yollara başvurması, ortak yatırımlar ve işbirliği anlaşmaları yaptığı Almanya Telekom şirketiyle ilişkilerin kopma noktasına geldiğinin göstergesi olarak nitelendiriliyor.

Almanya ve Fransa Telekom şirketleri karşılıklı olarak birbirlerinin yüzde 2 hissesine sahip bulunuyor. İki şirket Global One ortak yatırımına ve İtalyan Wind telefon şirketinde küçük hisselere sahip.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!