Fransa Moda Federasyonu Kaprol’ü, Louis Vuitton ve Miu Miu’nun arasına koydu

Güncelleme Tarihi:

Fransa Moda Federasyonu Kaprol’ü, Louis Vuitton ve Miu Miu’nun arasına koydu
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2011 00:00

Tüm dünyada adını duyuran; Fransa, İtalya gibi moda merkezlerinde de yakından izlenen Türk tasarımcılar ortak moda haftalarının vazgeçilmezleri oldu.

Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarından Arzu Kaprol, her moda tasırımcısının hayali olan Paris Loda Haftası’nın kapanış günü defile düzenliyor. Fransız Moda Federasyonu’nun takvimini belirlediği Paris Moda Haftası’nda 9 Mart’ta Louis Vuitton defilesinden iki saat sonra tasarımlarını sergileyecek. Kaprol’dan sonra ise podyuma İtalyan lüks marka Miu Miu çıkacak ve kapanışı Elie Saab gerçekleştirecek.

6 aydır hazırlanıyor

Paris Moda Haftası için 6 aydır hazırlandığını ve bu kadar önemli markaların ortasında defile yapmaktan büyük heyecan duyduğunu belirten Arzu Kaprol, şunları söyledi: “Resmi takvimde yer almanın önemi de şu; resmi takvim dışında defile yaptığınızda sadece kendi ülkenizin basın yayın kuruluşları geliyor; resmi takvimde yer aldığnızda ise dünyanın gözü üzerinizde oluyor. Tüm moda ve hazır giyim basını sizi izliyor ve yer veriyor. Dünyanın gözü üzerinizde oluyor.”

Yves Saint Laurent’in mekânı

Arzu Kaprol, defilesini Ritz’e ve Louvre’a yürüyüş mesafesindeki Westin Hotel’de gerçekleştirecek. Burası ünlü modacı Yves Saint Laurent’in favori defile mekanı olarak da biliniyor. Uluslararası moda basınının tam kadro defileyi izleyeceğini belirten Arzu Kaprol, “İtalyan Vogue’dan, WWD’ye kadar hepsi katıtıyor. Leparisien ve WWD online haberler şimdiden çıktı. Benim için çok büyük bir destek oldu bu haberler” dedi.

300 bin Euro’ya mal oluyor

Paris’te defile yapmanın çok maliyetli olduğunu vurgulayan Arzu Kaprol, şöyle konuştu: “Ancak ticari bir karşılığı olmadan yapmamak gerekiyor ki sürdürülebilir olsun. Biz bu ticari karşılığı ilk sunumdan itibaren satış olarak almaya başladık. Yapılan prodüksiyona gore 180-300 bin Euro arasında bir bütçeye çıkabiliyor. Ayrıca yüzde 25-30’luk kısmı sponsorlarımız tarafından karşılanıyor.”

Defilede 2011-2012 sonbahar kış koleksiyonunu paylaşacak olan Kaprol, koyu renk ağırlıklı koleksiyonu Archeology of the Future (geleceğin arkeolojisi) isimini verdi.

Paris’teki defileye dev mağazalardan ilgi

Defileye Saks 5th Avenue Başkanı katılacak.
Jeffreys NY sahipleri tanışma taleplerini ilettiler.
LVMH’den LeBon Marche CEO’su davetiye istedi.
Galeries Lafayette 4 kişilik davetiye istedi.
Fransız Printemps katılımını teyid etti.
BCBG Başkanı Los Angeles’tan geliyor.

İlham veren kent

ARZU Kaprol, Türk modacıların, tasarımcıların geldiği noktayı şöyle değerlendirdi: “Önceki yıllardan farklı olarak, şu anda İstanbul, tasarım kültürünü destekleyen, ilham veren bir kent statüsünde. Türk moda tasarımcıları da yine önceki yıllardan farklı olarak, farklı moda haftalarında öne çıkarak yollarına devam ediyor. Türk tekstil ve konfeksiyon sektörü üstün nitelikli bir değer taşıyor. En önemli algı farkı artık bir Türk moda tasarım ekolünden bahsedilmeye başlanması.”
/images/100/0x0/55ea4e56f018fbb8f8773bc3


Hakan Yıldırım Paris’i ikinci kez salladı

GEÇEN yıl Fransa’nın ve dünyanın en prestijli moda ödülü ANDAM’ı kazanan Hakan Yıldırım, Paris Moda Haftası’ndaki ikinci resmi defilesini 2 Mart’ta düzenledi. Ünlü modacı, Hakaan adlı markasının yeni tasarımlarını Ritz Oteli’nde gerçekleştirdiği defileyle tanıttı. Hakan Yıldırım’ın 2011 Sonbahar-Kış koleksiyonunu ünlü top modeller sundu. “Feminen maskülenliğin” hâkim olduğu koleksiyonda Hakaan kadınının seksiliği dikkat çekti. Ünlü tasarımcı, koleksiyonunun çalışan, eğlenen, çılgınlık yapmak istemen tüm kadınlar için olduğunu dile getiriyor. Hakan Yıldırım’ı başta Fransa’nın önde gelen markaları tüm dünya dikatle izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!