Formule 1'de Türkiye için olumlu gelişme

Güncelleme Tarihi:

Formule 1de Türkiye için olumlu gelişme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 20:55

TOSFED Başkanı Demir Berberoğlu, Formula 1 Türkiye Grand Prix'inin 2013 takviminde yer alması konusunda bugün Dünya Motorsporları Konsey Toplantısı'nda yaşanan gelişmeler hakkında bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

TOSFED'in ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Genel Kurulu ve Ödül Töreni, önceki gün yapılan toplantılar ve açılış resepsiyonu ile resmen başladı. Özellikle tüm dünyadan motorsporlarında görev yapan doktorların katıldığı toplantı, Türkiye'den komisyonda görevli Cem Boneval'ın konuşması ve sunumu ile devam etti.

Akşam yapılan açılış kokteyline konuklar haricinde Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar da katıldı. Toplantılar, dün de devam ederken, FIA Medikal Komisyonu çalışmaları, Red Bull Formula 1 aracından kurtarma çalışması, Dr. Erdem Yılmaz ve 112 ekibi tarafından gerçekleştirildi. Aynı akşam FIA Başkanı Jean Todt tarafından verilen yemeğe, üst düzey senato üyeleri ile TOSFED'in eski başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve TOSFED Başkanı Demir Berberoğlu da katıldı.

Haberin Devamı

Bugün yapılan Dünya Motorsporları Konsey Toplantısı (WMSC) sonrasında ise, Formula 1 takviminde 21 Temmuz'da bir yarış için yer ayrılmış olduğu haberi geldi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Demir Berberoğlu, bugün yapılan toplantılarda görüşülen Formula 1 Türkiye Grand Prix'i konusunda şu açıklamayı yaptı:

"Ülkemizde bugüne kadar 7 kez yapılmış olan Formula 1 yarışlarının İstanbul Park pistimizde bu sene ve önümüzdeki yıllarda yapılabilmesi için TOSFED olarak her türlü çabanın içerisindeyiz. Bugün itibari ile İstanbul Park pisti işletmecisi Sayın Vural Ak ile Formula 1 haklarına sahip Bernie Ecclestone arasında yapılan görüşmede, ülkemizin Formula 1'e tekrar ev sahipliği yapabilmesi için Vural Ak'ın üzerine düşen tüm sorumlulukları kabulü konusunda anlaşıldığı, federasyonumuz tarafından öğrenilmiştir.

Formula 1 yarışlarının 2013 takviminde yer alması ve takip eden yıllarda da devamı için ihtiyaç olan bütçenin hükümetimiz seviyesinde temini ve onaylanması hususunun tamamen Sayın Başbakanımızın kararına bağlı olarak gelişeceği herkesin malumudur. Bu konuda federasyonumuz üstüne düşen tüm gayretleri gerçekleştirmekte olup, umut verici çalışanların başlangıcında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak isteriz." dedi.
Xerox, Toshiba, Ulusoy, ATÜ Duty Free ve TAV katkıları ile organize edilen FIA Genel Kurulu ve Ödül Töreni haftası, 7 Aralık Cuma gecesi gerçekleştirilecek ve şampiyonların ödüllerine kavuşacağı gala gecesi ile son bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!