Ford'la Mercedes de birleşmeyi görüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Fordla Mercedes de birleşmeyi görüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Daimler Benz, Chrysler'den sonra şimdi de Ford'la birleşme görüşmeleri yapıyor. Ford Başkanı Alex Trotman, ‘‘Daimler-Benz istedimiz bir partner’’ dedi.

Lüks ve güvenli otomobilleriyle dünyanın en büyük otomobil devleri arasında yer alan Daimler Benz, Amerikan Chrysler ile yapacağı ‘‘büyük nikah’’ öncesi şimdi de Almanya'nın önde gelen diğer otomobil firmalarından Ford'u da bünyesine katmaya hazırlanıyor. Der Spiegel Dergisi'nde yayınlanan habere göre, Daimler Benz ve Ford firmaları birleşme görüşmelerini sürdürüyor.

Haberde, Daimler Benz ile Ford fabrikası yöneticileriyle pazarlıkların yapıldığı açıklandı. Daimler Benz firması ‘Beta’ kodu verilen konuşmaların Ford'un Başkanı Alex Trotman tarafından başlatıldığı bildirildi. Trotman konuyla ilgili olarak, ‘‘Daimler Benz bizim istediğimiz bir partner’’ diye konuştu.

HİSSE TARTIŞMASI

Spiegel'de yayınlanan haberde iki firmanın üst düzey yöneticilerinin geçtiğimiz yıl içinde defalarca bir araya geldiklerini, ancak, Ford ailesinin, ‘‘Daimler Benz ve Ford'un birleşmeleri halinde Amerikalılar'ın daha fazla hisseye sahip olmaları gerektiği’’ şeklindeki ısrarları yüzünden görüşmelerin yarıda kesildiği belirtildi.

Bilindiği gibi, otomobil piyasası dışında uçak, uzay ve elektro sanayinde dünya devleri arasında yer alan Daimler Benz ile ABD'nin önde gelen devlerinden Chrysler'in birleşmesinin 16 veya 17 Kasım'da gerçekleşmesi bekleniyor.

Almanya'nın diğer ünlü otomobil fabrikası Opel'de satış sayıları düşüp, yönetim kadrosundaki kriz devam ederken, Daimler Benz'de giderek gelişen başarı oranı Daimler Benz yönetim Kurulu Başkanı olan ve bu yılın en girişimci menajeri seçilen Jürgen Schrempp'in başarısına bağlanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!