Ford ve GM, BMW'ye talip

Güncelleme Tarihi:

Ford ve GM, BMWye talip
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

İNGİLİZ Vodafone'un Alman Mannesmann'ı almasının ardından, Almanya'da şimdi de BMW'yi Amerikan Ford veya General Motors'un (GM) alacağı söylentileri çıktı. BMW, bu söylentileri yalanladı. Ancak, söylentilerle birlikte BMW'nin hisselerinin değeri arttı.

ALMANLAR'ın ünlü telekomünikasyon şirketi Mannesmann'ın İngiliz şirketi Vodafone tarafından yutulmasından sonra, Almanlar'ın gözde şirketlerinden BMW'nin de sırada olduğu belirtildi. Amerikan Ford'un BMW'yi almak için girişimde bulunduğu öğrenildi.

Rover'ı satın almasından sonra bir türlü belini doğrultamayan BMW'nin satılacağı söylentileri Alman iş çevrelerinde konuşulmaya başlandı. Alman borsasında BMW'nin Ford tarafından satınalınacağı haberi duyulunca BMW hisseleri borsada yüzde 6.75 artış kaydetti.

Almanların en eski oto üreticisi firmalarından olan BMW'nin yabancı firmalar tarafından satınalınacağı haberinin yayılmasından sonra, BMW'yi yabancı bir firmaya kaptırmak istemeyen Almanların diğer büyük oto üretici firması Volkswagen'in de BMW'yi satınalmak için harekete geçtiği belirtildi. BMW'ye bir başka Amerikan otomobil üreticisi General Motors'un da talip olduğu kaydedildi.

BMW'nin yüzde 46.6 hissesine sahip olan Qandt Ailesi, BMW'nin satılacağı haberlerini yalanlamasına karşın, satışın kaçınılmaz olduğu belirtildi. BMW'nin Rover'ı satın almasından sonra 1998'de 1.9 milyar mark, 1999 yılında ise 2 milyar mark zarar ettiği belirtildi.

Ford Otomobilleri'nin üst düzey yöneticilerinden olduğu belirtilen Jac Nasser'in BMW'nin satın alınma stratejisini belirlemek amacıyla Avrupa'ya geldiği ve Fransa'nın Cote d'Azur sahillerinde bir otelde yöneticilerle görüşmeler yaptığı belirtildi.

Önceki gün Ford'un Almanya Borsası'nda BMW'nin hisselerine bugünkü değereninin iki misli paha biçerek 50 Euro vermesi, Alman iş çevrelerinde BMW'nin satılacağı söylentilerini doğrular nitelikteydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!