Forbes, en seksi 12 adayı seçti

Güncelleme Tarihi:

Forbes, en seksi 12 adayı seçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2004 01:20

Forbes, 'Dünyanın En Seksi Adaları' listesini açıkladı. 12 adanın yer aldığı sıralamada, seksilik sıfatını hakedebilmek için 'özgürlük ve bağımsızlık duygusunun hissedilebildiği, günlük yaşamın kargaşasından uzak kalınan ve yiyeceklerin yalnızca karın doyurmak için değil keyif almak için de yenildiği' adalar seçilmeye çalışıldı.

Çalar saat kurmanın gereksiz olduğu bu adalarda doğal güzellikler yanında gün ağarıncaya kadar açık kalan eğlence yerleri de bulunuyor. Gözalıcı yatlara binen bakımlı insanların, şık ve küçük dükkanlardan alışveriş yaptığı bu adalara insanlar günlük yaşamın olağan streslerinden kurtulmak için geliyorlar. İnzivaya çekilebilecekleri tenha yerler arayanlar içinde, 24 saat süren partilere katılmak isteyenlere de ev sahipliği yapan seksi adalar 360 derecelik sahil şeritleriyle de ziyaretçileri cezbediyorlar.

İMRENİLME GARANTİSİ

Forbes dergisi üst sınıf konaklama koşulları ile yaz sezonunda gece hayatını doyasıya yaşamak isteyenler için Sardunya ve Ibiza'yı tavsiye ederken her yerden uzakta egzotik bir tatille dinlenmek isteyenler içinse Fiji ve Koh Lanta adalarını öne çıkartıyor. Dergi ayrıca ister yaz veya kış mevsimi, istersede kuzey veya güney yarımkürede sıralamada yeralan adalardan hangisine gidilirse gidilsin insanların size kıskançlıkla ve imrenerek bakacaklarını garanti edileceğini de iddia ediyor.

Harbour Adası

(Bahamalar): Sakinliği ve mimari yapısıyla Bahamalar'ın diğer adalarından ayırlan bu küçük ada az sayıdaki ancak kendi tarzına sahip otelleriyle dikkat çekiyor.

Brijuni Adaları

(Hırvatistan): Avrupa'nın en önemli yatçılık rotalarından biri haline gelen Hırvatistan kıyılarında yer alan bu adalar tipik Güney Akdeniz özellikleriyle eski devlet başkanı Tito'nun da tercihiydi.

Küba:

Devrimin gerçekleştiği 1959 yılında donmuş gibi görünen Küba sokaklarındaki eski bina ve arabalarıyla dikkat çekiyor.

Fiji:

Özellikle balayı tatilcilerinin gözde mekanı olan Fiji herşeyden uzakta, sessiz kumsallarının yanısıra dünyanın en iyi dalış noktalarından birisi olmasıyla da tanınıyor.

Porquerolles

(Fransa): 1912 yılında maceraperest François Joseph Fournier tarafından karısına evlilik hediyesi olarak alınan bu ada Cannes ve Saint-Tropez'in kalabalığından yorulanlar ve bisiklet kullanmayı sevenler için ideal.

Santorini

(Yunanistan): Ege'deki binin üzerindeki ada arasından listeye girmeyi başaran Santorini mavi kubbeli kilise ve beyaz boyalı evleriyle ziyaretçilerine harika manzaralar sunuyor.

Capri

(İtalya): Capri, doyumsuz bir manzarasının yanısıra butikleri, restoranları ve gece yaşamıyla, jet sosyetenin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Sardunya

(İtalya): Saint Tropez ve Ibiza'yla birlikte mutlaka uğranması gereken Akdeniz mekanlarından birisi olan bu ada ünlü motor sporcularını, mankenleri ve kraliyet ailesi üyelerini de ağırlıyor.

Ibiza

(İspanya): Güney Avrupa'nın en iyi plajlarından bazılarının bulunduğu bu ada çılgın gece yaşamıyla tanınıyor.

Koh Lanta

(Tayland): Öncelikle gezginlerin keşfettiği ve artık tatilcilerin de dikkatini çekmeye başlayan bu küçük adada bungalovlar ve villarda kalınması tavsiye ediliyor.

St. Barths

(Karayipler): Bu ada alışveriş ve restoranlarıyala dünya çapında starlar ve süper zenginlerin tercihi.

Zanzibar Adası

(Zanzibar): Beyaz ince kumları ve onlarca küçük adasıyla dikkat çeken Zanzibar, Arab, Hint ve İngiliz tarzı mimarisiyle ziyaretçileri cezbediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!