Fon'daki bankalar için kuyruktakiler 10'u aştı

Güncelleme Tarihi:

Fondaki bankalar için kuyruktakiler 10u aştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Koç Topluluğu, Dışbank ve Finansbank'tan sonra dün de Garanti Bankası'nın da başvurduğu açıklandı. BDDK bu konuda bir açıklama yapmayacağını açıklarken, bu bankalara başvuranların sayısının 10'u aştığı belirtiliyor.

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kapsamında olan Bank Ekspress, Interbank, Esbank, Egebank, Sümerbank, Yaşarbank, Türk Ticaret Bankası ve Yurtbank'ın satışına ilişkin başvuru süresi dün sona erdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan eylem planı uyarınca, Fon'daki 8 bankanın hisselerini satın almak üzere TMSF'ye başvuracak potansiyel alıcıların, başvuru formlarını en son dün kuruma vermeleri gerekiyordu.

Koç Toplululuğu, Zorlu Grubu'na bağlı Denizbank, Fiba Holding bünyesindeki Finansbank ve Doğan Grubu'nun bankası Dışbank'tan sonra, dün de Doğuş Holding bankalarından olan Garanti Bankası'nın Fon'daki bankalara talip olduğu açıklaması yapıldı. Garanti Bankası'dan Borsa'ya gönderilen açıklamaya göre, banka yönetim Kurulu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesinde satışa çıkarılan bankalarla ilgili gerekli tetkik ve incelemeleri yapmak üzere BDDK'ya başvuru kararı aldı. Garanti Bankası'nın Fon'daki bankalardan Bank Ekspres ile ilgilendiği biliniyordu.

Başvurular büyük bir titizlikle korunurken, resmen açıklanan dört başvurunun dışında 10 kadar başvuru daha olduğundan söz ediliyor.

Gelen başvuralar arasında yabancı bankalar da bulunuyor. TEB'le ortaklık görüşmeleri yaptığı bilinen Citibank'ın Fon bankalarından Yaşarbank ve Esbank'la ilgilendiği belirtilirken, İktisat Bankası'ya ortaklık görüşmeleri yürüten Societe General, Akbank'la flört ettiği söylenen Deutschebank ve ABN Ambro Bank'ın adı başvuranlar arasında geçiyor.

GİZLİLİK ANLAŞMASI

Halka açık şirketlerden gelen başvurular İMKB aracılığıyla kamuoyuna duyurulurken, bunun dışında kalan başvurular da gizlilik esası korunacak. TMSF kapsamındaki 8 bankanın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapan Tevfik Altınok, kurulca konulan koşulları taşıyonların 22 Aralık'ta kendilerini bildirileceğini belirtirken, bu tarihten sonra alıcılarla bir gizlilik anlaşması imzalanacağını kaydetti. Altınok, satışta izlenecek prosedür için ‘‘Gizlilik anlaşması imzalandıktan sonra yatırımcıların bankaları incelemelerine izin verilecek, daha sonra müzakerelere başlanacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!