Finansçılar için 2017 çok kritik

Güncelleme Tarihi:

Finansçılar için 2017 çok kritik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 19:26

BÜYÜMENİN azaldığı, kaynaklara erişimin zorlaştığı, maliyet hesaplarının en üst sorunlar arasında yer alacağı gelecek yıl şirketlerin finans organizasyonlarının en üst yöneticileri CFO’ların (Mali İşler Koordinatörü) kararları kritik olacak.

Haberin Devamı

EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Şirket Ortağı ve Yönetim Danışmanlığı Lideri Gökhan Gümüşlü, dünya çapında ve Türkiye’nin en büyük şirketlerindeki 769 finans lideri ile yapılan araştırmaya göre 2017 ve önümüzdeki dönemin CFO’ların en önemli yılları olacağını söyledi. Gümüşlü, CFO’ların önünde aşılması gereken üç büyük zorluk olduğunu dile getirirken bunları şöyle açıkladı:

Kaynaklara erişim: Büyümenin gerilemesiyle hem dünyada hem de Türkiye’de kaynaklara erişim artık zorlaştı. Nereye yatırım yapılacak, yatırım verimli olacak mı? Tüm bu kararlar alınırken risklerin de büyüdüğü göz önünde bulundurulması gerekiyor. CFO’ların objektif analizlerle bu sonuçları karar vericilerin önüne koyup takip etmesi gerekiyor.

Maliyet yönetimi: Tıpkı 2000-2001 döneminde olduğu gibi 2017’de bir yeniden yapılandırma yılı olacak. Şirketler 2000-2001 döneminde işten çıkarmalar, yapısal reformlar yapmışlardı ve şimdi yine yapmak zorundalar.

Haberin Devamı

Operasyonel işlemler: Hızlı büyümenin olduğu yıllarda satın almalar, birleşmeler, farklı yapılar ortaya çıktı. Şimdi onları ekip halinde yönetmek gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!