Fikirler ürüne dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Fikirler ürüne dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 22:12

Arçelik A.Ş., stratejik partneri olduğu ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nda yenilikçi teknolojilerini sergiliyor. Şirket inovasyon vizyonunu ortaya koyan stantlarında akıllı ev teknolojilerinden, giyilebilir sağlık teknoloijisine ve endüstriyel robotik teknolojiye kadar tüketicinin hayatını kolaylaştıran pek çok ürününü ve projesini özel deneyimle alanlarında ziyaretçilerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

ARÇELİK A.Ş., Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından dün başlayan ve 9 Aralık’a kadar İstanbul Kongre Merkezi’nde devam edecek Türkiye İnovasyon Haftası’na 6’ncı senesinde stratejik partner olarak destek vermeye devam ediyor. Arçelik A.Ş., fikirden ürüne inovasyon sürecini bir bütün olarak anlattığı etkinlikte, ürün ve projelerini 3 ana başlıkta sergiliyor.

YEMEK TARİFİ ÖNERİYOR

62 yıldır pek çok ilki tüketicilere tanıştıran Arçelik A.Ş.’nin, Ar-Ge stantında inovasyon evlere taşınıyor. ‘Evde inovasyon’ konseptiyle akıllı ev teknolojilerini ziyaretçilerle buluşturuyor. İnovasyonun hayatı kolaylaştıran teknolojiye dönüştüğü HomeWhiz, kullanıcılara ev aletlerini uzaktan kontrol imkanı sunuyor. Akıllı cihazlar üzerinden kullanılan HomeWhiz platformunda sergilenen buzdolabı; içinde bulunan malzemelerden yemek tarifi önerirken, bağlantılı fırın ise tarifi pişiriyor. Profesyonel aşçıyı mutfağa getiren özel sensör teknolojileriyle donatılmış Gourmet Chef fırının aynı zamanda kendini yıkayarak temizleme özelliği de bulunuyor. Ziyaretçileri şaşırtacak bir başka özellik de bağlantılı bulaşık makinesinin fırında pişecek yemeğe göre yıkama programını seçmesi.

Haberin Devamı

HER KÖŞESİNE ULAŞIYOR

Ar-Ge Merkezi stantında ayrıca dünyanın sıcak hava sirkülasyonu ile çalışan ilk çamaşır makinesi AirTherapy, makinenin her köşesine ulaşarak, tüm yüzeylerde maksimum temizlik sağlayan üç püskürtme kollu Corner Wash bulaşık makinesi de sergileniyor. Etin tazeliğini ölçen FreshMeter teknolojisiyle donatılmış buzdolabı; kullanıcılara kendi evlerinde taze, sağlıklı ve besin değerini kaybetmemiş küçük bitkileri ve yeşillikleri kolayca üretme olanağı sağlayan MicroGarden da öne çıkan ürünler arasında yer alıyor.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM ODAK NOKTASI

Ar-Ge ve inovasyon yetkinliklerini dünyada her kapıyı açan bir anahtar olarak gören şirket, 4’üncü sanayi devrimiyle; dijital dönüşümü en önemli odak noktalarından biri haline getiriyor. Bu kapsamda, üretimde geleceğin teknolojilerini birebir deneyimleme imkanı veren Atölye 4.0’ın projelerini etkinlikte de sergiliyor. Atölye 4.0, geliştirdiği endüstriyel robotik teknolojilerle fark yaratıyor.

Haberin Devamı

GARAGE’DA GİRİŞİMCİLER BEKLENİYOR

ARÇELİK A.Ş. öncü teknolojiler geliştirebilmek için paydaşlarıyla birlikte şekillendireceği bir inovasyon vizyonuna inanıyor. ‘Açık inovasyon’ anlaşıyla kurulan, 7’den 70’e herkesin hayallerini kısa sürede ürüne dönüştürebileceği üretim merkezi ‘Garage’ da bu kapsamda fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimcileri bekliyor. Mühendislerle birlikte iktisatçıdan, sosyoloğa, aşçıdan, doktora farklı meslek disiplinler projelerini burada geliştirebiliyor. Garage, ileri nesil prototipleme alt yapısı sayesinde müşteri iç görülerinden gerçek fiziksel ürünlere çok hızlı bir dönüşüm sağlıyor.

HASTAYA EVDEN TAKİP

ARÇELİK A.Ş. nin dijital yetenek ve nesnelerin interneti konusundaki birikimleri ile geliştirdiği Mobil EKG Takip Sistemi BeyondCare de sergilenen ürünler arasında yer alıyor. Yeni nesil akıllı takip sistemi BeyondCare ile kalp ritmi, aktivite, solunum ve vücut sıcaklığı gibi yaşamsal verilerin takip ve analizi yapılabiliyor. Hasta evinden çıkmadan doktoru tarafından izlenebiliyor. Elde edilen verilerin raporlarıyla durum analiz ediliyor. Bu özellikleriyle hem hastalara hem de sağlık çalışanlarına kullanım kolaylığı sağlıyor. Bu ürün stantta ziyaretçilere deneyimletiliyor. Ayrıca özel fitness alanında ürünü deneyimleyen sporcuların analizleri de gerçek zamanlı olarak ziyaretçilerle paylaşılıyor.

BAKMADAN GEÇME!