FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz toplantısı kararı için geri sayım

Güncelleme Tarihi:

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak FED faiz toplantısı kararı için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 11:08

FED faiz kararı için araştırmalar hız kazandı. ABD Merkez Bankası (Fed) belirli tarihlerde toplantı yapıyor. Yeni karar toplantının ardından açıklanıyor. Son toplantıda beklentiler dahilinde politika faiz 50 baz puan artırılmıştı. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

FED faiz kararının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. FED faiz kararı belirli tarihlerde yapılan toplantıların ardından açıklanıyor. FED Başkanı Jerome Powell son açıklamasında enflasyon düşene kadar para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceklerini söyledi.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz toplantısı haziran ayında düzenlenecek. Toplantı 14 Haziran ve 15 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Fed 15 Haziran'da Türkiye saati ile 21:00’de faiz kararını açıklayacak.

FED’DEN FAİZ ARTIRIM MESAJI

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, The Wall Street Journal tarafından düzenlenen etkinlikte konuştu.

Enflasyonu düşürecek araçlara ve kararlılığa sahip olduklarını söyleyen Powell, konuşmasında para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyon düşene kadar para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceklerini söyleyen Fed Başkanı, enflasyonun düştüğüne dair net ve ikna edici kanıtlar görmemeleri halinde daha agresif hareket etmeyi düşünmelerinin gerekeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak FED faiz toplantısı kararı için geri sayım

Bankanın, son olarak 50 baz puanlık Faiz artışına gittiğini hatırlatan Powell, devam eden faiz artırımlarının uygun olacağını düşündüklerini dile getirdi. Gelecek iki toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımına gitme fikrinin de Federal Açık Piyasa Komitesi’nde (FOMC) geniş destek bulduğuna dikkat çeken Powell, şunları söyledi:

Fed, enflasyon düşene kadar faiz oranlarını daha kısıtlayıcı seviyelere yükseltmekten çekinmeyecek. ’Finansal koşullar uygun, enflasyonun düştüğünü görüyoruz’ diyebileceğimiz bir noktada olduğumuzu hissedene kadar gideceğiz.” Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Çin’deki karantinalar gibi ABD dışındaki gelişmelerin de ekonomide belirsizliğe neden olduğuna işaret eden Powell, bunların büyümeyi aşağı, enflasyonu ise yukarı yönlü baskılayabileceğini söyledi. Fed son toplantısında beklentiler dahilinde politika faizini 50 baz puan arttırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!