Fazla para alan EGO'ya uyarı

Güncelleme Tarihi:

Fazla para alan EGOya uyarı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2005 11:09

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), doğalgaz abonelerinden 150 dolar yerine 300 dolar aldığı ve sayaç bedeli yerine abonelik ücreti istediği gerekçesiyle uyardığı EGO’ya mevzuata aykırı işlemlerin giderilmesi için 90 günlük süre tanıdı.

Haberin Devamı

EPDK, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO’yla ilgili olarak açtığı soruşturmayı tamamladı.

EPDK’nın konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma sonucunda, EGO’nun konut ve ısınma amaçlı doğal gaz kullanan aboneliklerde servis hattı mevcut ve bedeli ödenmiş olmasına rağmen; G-4 tipi sayaç kullanan abonelerden KDV hariç 150 doları sayaç bedeli alınması gerekirken "abonelik ücreti" adı altında 300 dolar aldığı, G-4 dışındaki tipte sayaçları kullanan abonelerden ise sadece fiili sayaç bedeli yerine sayaç tipine göre değişen tutarlarda "abonelik ücreti" adı altında bir bedel aldığı tespit edildi.

Mal ve hizmet üretim amaçlı doğal gaz kullanan abonelerden, bağlantı hattı ve sayaç bedelinin fiili maliyeti üzerine yüzde 10 eklenerek bulunacak "abone bağlantı bedeli" alması gereken EGO’nun sayaçları aboneye temin ettirmesi ve bunlara ek olarak sayaç kapasitesine göre değişen tutarlarda "abonelik ücreti" adı altında ayrıca bir bedel almasının da mevzuata aykırı olduğu belirtildi. Ayrıca EGO tarafından temin edilmesi ve EGO mülkiyetinde tutulması gereken G-4 dışındaki sayaçların abonelerin mülkiyetinde tutulduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Kurul, EGO’ya mevzuata aykırı işlemlerine son vermesi için 90 günlük süre verdi. Bu süre içerisinde aykırılıkların tam olarak giderilmemesi halinde EGO’ya para cezası uygulanacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!