Fazla eşyan mı var, ver satsın

Güncelleme Tarihi:

Fazla eşyan mı var, ver satsın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 21:14

4 yıl önce evlenirken yaşadığı eşya taşıma sorunundan yola çıkan Alpay Koraltürk, Furnishare.com adındaki girişimi kurdu. İkinci el mobilyaları kullanıcıların evinden alan, temizleyen ve satışını gerçekleştiren Furnishare.com, şu ana kadar on binlerce kişiye hizmet verdi

Haberin Devamı

Alpay Koraltürk, yaklaşık 4 yıl önce kız arkadaşıyla evlenmek için ABD’ye gidiyor. Evlilik hazırlıkları sürdürürken çok ilginç bir sorun dikkatini çekiyor. ABD’de kullanılmış mobilyaları elden çıkarmak oldukça güç ve yenisini almak da bir o kadar pahalı. Koraltürk’ün aklına hemen bir fikir geliyor. Bu fikir, ikinci el mobilyaları kullanıcıların evinden alan, temizleyen ve satan bir platform olan Furnishare.com. Evlendikten sonra hemen harekete geçen Koraltürk, ABD’de New York’ta Furnishare.com’u hayata geçiriyor. Biz de Koraltürk’ün bu fikrini konuşmak için New York’ta bir araya geldik ve girişimin hikâyesini kendisinden dinledik.

New York’ta daha önce 6 kere taşındığını ve hatta son taşınmasının oldukça kötü olduğunu belirten Koraltürk, “Her şeyi bırakıp Gram Games’in kuruluşu için Türkiye’ye dönmüştüm. Bu yüzden taşınma ve ev döşeyip boşaltma konusunda oldukça deneyimliydim. Eşim ve ben çevreci insanlarız ve gerekmediği taktirde üretim ve israfa karşıyız. Hem bu nedenle, hem de tasarruf etmek amacıyla iyi kalite kullanılmış eşya almaya karar verdik. O sırada mevcut bulunan birkaç şirketle kötü deneyimler yaşadıktan sonra vazgeçip her şeyi sıfırdan aldık. O deneyim bana daha önceki taşınma anılarımı hatırlattı ve bu soruna daha iyi bir çözüm olması gerektiğine inandırttı. Hızlı bir araştırma sonucunda Amerika’daki en büyük atık kategorisinin mobilya olduğunu gördüm. 100 milyar dolardan büyük bir market payı olan bu markete girme kararı verdim” dedi.


KAPISINDAN ALIYOR

Sistem nasıl çalıştığına değinen Koraltürk, şunları ifade etti: “İyi kalitede ve iyi durumda olan mobilyaları ücretsiz alıp sizin için satmamız amacıyla sitemizden bize başvuru yapabiliyor. Süreç oldukça basit ve sadece bir kaç dakika alıyor. Ürünler ekibimiz tarafından internet üzerinden inceleniyor ve bir gün içerisinde size cevap dönüyoruz. Onaylanan ürünler satıcının istediği tarihte ekibimiz tarafından evlerinde tekrar incelenip teslim alınıyor. Sonrasında ürünler depomuzda temizlik ve fotoğraf işleminden geçtikten sonra sitemizde satışa sunuluyor. Fiyatlandırma sistemimiz tarafından ürün detaylarına göre tamamen otomatik bir şekilde yapılıyor ve her gün fiyat indirimi arttırılıyor. Satış olduğunda ise ürünleri yine ekibimiz hızlıca teslim ediyor ve kazanılan para satıcıyla paylaşılıyor.”

Haberin Devamı

Fazla eşyan mı var, ver satsın



NEVZAT AYDIN YATIRIM YAPTI

Şu anda sadece New York ve New Jersey’de bulunduklarını anlatan Koraltürk, Amerikalıların sundukları çözümün oldukça beğenildiğini ve on binlerce insana hizmet verdiklerini anlattı. Bugüne kadar 4 milyon dolara yakın bir yatırım aldıklarını ifade eden Koraltürk, “Yatırımcılarımız arasında Casper, Warby Parker gibi başarılı startuplara erken yatırım yapmış Lerer Hippeau dahil üç adet Venture Capital şirketi bulunuyor. Bunların yanı sıra Türkiye’den de güçlü bir melek yatırımcı kadromuz bulunuyor. Kaan Karamancı, Haluk Emiroğlu, Nevzat Aydın, Hakan Baş, Fırat İşbecer, Cem Tüfekçi bunlardan birkaçı” diye konuştu.

Önümüzdeki yıl büyük bir yatırım almayı planladıklarını sözlerine ekleyen Koraltürk, “ABD’de yeni pazarlara açılma planı yapıyoruz. Amacımız 21. yüzyılın mobilya çözümü olmak. İnsanlar gitgide daha sık iş değiştirip taşınıyor ve buna doğru şekilde kolaylık sunulmadığı için çok büyük bir ziyan ve çevre kirliliği söz konusu. Hem çevreci, hem kolay, hem tasarruf sağlayan, hem de insanlara hayallerindeki evi uygun bir fiyata sunan şirket olmak istiyoruz” dedi.

 

Haberin Devamı

Fazla eşyan mı var, ver satsın

 

 

GRAM GAMES’İN KURUCU ORTAKLARINDAN

Koraltürk, Furnishare.com’dan önce Gram Games ile bilinen bir girişimci. Gram Games, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminde en büyük satışı yapılan şirketlerin ilk sıralarında yer alıyor. Geçen aylarda oyun devi Zynga tarafından 250 milyon dolara satın alınan Gram Games, Türk oyun sektörüne önemli bir moral vermişti.

BAKMADAN GEÇME!