Faktoringciler de çok oldu

Güncelleme Tarihi:

Faktoringciler de çok oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 21:08

Uluslararası Faktoring Zinciri, 90 ülkeden 400’den fazla şirket içinde 5 Türk şirketini dünyanın en iyi faktoringcisi seçti. İhracat faktoringi alanında birinci Garanti Faktoring olurken, ikinciliği TEB, üçüncülüğü Yapı Kredi, dördüncülüğü ise Deniz Faktoring aldı. ING Faktoring de 7. olarak seçildi.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en iyi faktoringcileri Türklerden çıktı. Dünya genelinde 90 ülkede 400’den fazla üyesi bulunan Factors Chain International (FCI), 5 Türk şirketini dünyanın en iyi faktoring şirketleri olarak seçti. En iyi ihracat faktoringi alanında dünyadaki 400 şirket arasında birinci Garanti Faktoring, ikinci TEB Faktoring, üçüncü Yapı Kredi Faktoring, dördüncü Deniz Faktoring olurken, ING Faktoring de 7. olarak seçildi. FCI’ın 48. Yıllık Faktoring Toplantısı 23-29 Ekim 2016 tarihlerinde Cape Town’da gerçekleşti. Toplantının açılışını Nobel Ödüllü Güney Afrika eski Devlet Başkanı F.W. de Klerk yaptı. Dünyada en başarılı şirketlerin seçildiği toplantıya, Türk şirketleri damga vurdu.

530 MİLYAR EURO’LUK İŞLEM

FCI Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Faktoring Sektör Başkanı Çağatay Baydar, FCI’ın, faktoring ve alacak finansmanı sektörlerinin temsil edildiği global bir organizasyon olduğunu, Türkiye’den de 17 şirketin bu zincirin üyesi olduğunu söyledi. 2015 yılında dünya faktoring hacminin bir önceki yıla göre artış göstererek, toplam 2.4 trilyon Euro olarak gerçekleştiğini belirten Baydar, uluslararası ticaretin finansmanında ise FCI üyesi faktoring şirketlerinin 530 milyar Euro’luk işlem hacmi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

EKONOMİYE KATKIMIZ BÜYÜK

FCI Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağatay Baydar, faktoring şirketlerinin geldiği noktanın, Türkiye adına sürdürülen hizmet kalitesi açısından önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Faktoring sektörü ticaretin finansmanına destek vermeye devam edecek. Türkiye’de 100 binden fazla KOBİ’nin ve 500 binden fazla borçlunun ticaretinin finansmanında rol oynamaktayız. Ticareti güvenli büyütmekten dolayı sektörün ekonomiye katkısı büyüktür. Gayrisafi milli hasıladaki artışa paralel olarak sektörün reel ekonomiye katkıları artarak devam edecek.”

EN İYİ İHRACAT FAKTORİNG ŞİRKETİ

GARANTİ Factoring Genel Müdürü Hulki Kara, FCI tarafından dünyanın in iyi ihracat faktoring şirketi seçildiklerini, geçen sene de aynı ödülü aldıklarını ve bu yıl oyların yüzde 100’ünü alarak başarılarını uluslararası platformda ikinci kez tescillediklerini belirterek, şunları söyledi:  “FCI, ödül değerlendirmesi yaparken hizmet kalitesi, muhabir ağı ve ihracat hacmi gibi kriterlere bakıyor. FCI tarihinde ilk kez tüm kriterler üzerinden yüzde 100 puan alan ilk şirket olduk. Geniş muhabir ağı ve yapılandırılmış finansman kaynakları sayesinde her büyüklükteki firmaya hizmet verebiliyoruz. İhracatçılarımızın işlerini en güvenli şekilde ve en uygun maliyetle gerçekleştirebilmelerini sağlıyoruz. Çok olumlu geri dönüşler de alıyoruz. İhracat faktoringi konusunda yurtdışı örnekleri de yakından takip edip, bu alandaki yenilikleri Türk ihracatçısına sunmaya çalışıyoruz. Bu pazarı büyütmek de öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu ürünü yeni müşterilerle tanıştırmak için Anadolu’yu geziyoruz. Geçen yılı yüzde 40’ın üzerinde pazar payıyla kapattık.”

Haberin Devamı

İHRACATIN ÜÇTE İKİSİ FİNANSE EDİLİYOR

FİNANSMAN, alacak defteri tutma, alacakların tahsili ve şüpheli alacaklara karşı yüzde 100 koruma hizmetlerini bir arada sunabilen tek finansal sistem olan faktoring; bu özelliğinden dolayı ihracatçıların vadeli alacaklarına nakit akışı sağlıyor. İhracatçılar, yarattıkları finansman sayesinde alımlarını peşin yaparak, indirim alıyor, finansman ihtiyaçlarını kendi alacaklarıyla çözerek dış kaynak kullanma ihtiyaçlarını azaltıyor. Böylece finansman giderlerini de kontrol altında tutabiliyor. Bugün toplam faktoring hacminin yüzde 25’ini ihracat faktöringi oluşturuyor. Faktoring şirketleri ise Türkiye’nin toplam ihracatının üçte ikisini finanse ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!