Faktoring Derneği'ne yeni başkanı

Güncelleme Tarihi:

Faktoring Derneğine yeni başkanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 12:31

Faktoring Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Mehmet Çınar seçildi.

Faktoring Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, derneğin 6. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerin ardından, Koç Faktoring ve Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Galip Gürsoy, TEB Factoring Genel Müdürü Mehmet Çınar, Strateji Faktoring Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ataman, Devir Faktoring Murahhas Azası Mihael Levi ve Şeker Faktoring Genel Müdürü Ramazan Başak Yönetim Kurulu üyeliklerine getirildi.

Yönetim Kurulu'nun kendi arasında yaptığı görev dağılımı ile Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Mehmet Çınar seçilirken, Başkan Yardımcısı Zafer Ataman, Sayman Üye ise Ramazan Başak oldu.
Mihael Levi Yönetim Kurulu'nun sözcülüğüne getirilirken, Galip Gürsoy'un Sekreter Üye olarak görev yapması kararlaştırıldı.

Faktoring Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çınar, dernekte üyesi ve temsilcisi bulunan faktoring şirketlerinin 2004 yılında 8 milyar 787 milyon dolar seviyesindeki toplam cirolarının, 2005 yılında yüzde 28.5'lik artışla 11 milyar 290 milyon dolara ulaştığını bildirdi.
Çınar, sektörün toplam cirosunun ise 2005 yılı sonunda önceki yıla oranla yüzde 35 artarak 14 milyar dolara ulaşacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Bu yıl faktoring şirketlerinin denetim ve gözetim yetkisinin Hazine'den BDDK'ya devrolması ile sektördeki sorunların tekrar ele alınacağına dikkat çeken Çınar, 2006 yılının sektörde yeniden yapılanma yılı olacağını vurguladı.
Çınar, ihracat faktoringi cirosunun 2005 yılında 2004'e göre yüzde 10.2'lik artışla 2 milyar 214 milyon dolara yükseldiğini, yurt içi işlemlerde de yüzde 34.1'lik artış kaydedildiğini ve cironun 2005 sonunda 9 milyar 55 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi. Şubat 2006 itibariyle Faktoring Derneği'ne üye 40 firma bulunuyor. Sektörün toplam cirosunun yüzde 80'inden fazlasını, dernek üyesi firmalar gerçekleştiriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!