Faizleri lütfen makul seviyelere çekin

Güncelleme Tarihi:

Faizleri lütfen makul seviyelere çekin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 20:48

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul ile İslam Kalkınma Bankası (İKB) arasında stratejik işbirliği için mutabakat zaptı gong töreninde faizlerin düşürülmesini istedi ve bankalar bu konuda uyardı.

Haberin Devamı

“Faize daima olumsuz yaklaştım” diyen Erdoğan, Türkiye’yi yönetme sorumluluğu üstlendiği son 14 yılda, sadece bir kaç konuda arzu ettiği mesafeyi kat edemediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Bunlar arasında eğitim ve kültür politikalarındaki eksiklerle birlikte reel faizlerin düşürülememesi en başta yer alıyor. Bu bir öz eleştiridir. Yıllarca bu yüzden Merkez Bankasını eleştirdim. Dediler ki ‘Merkez Bankası bağımsızdır.’ Tamam, o yine bağımsızlığını oynasın ama ben siyasetçiyim. Benim ona resmen müdahale etme yetkim var mı? Yok. Ama böyle bir şey yapılıyorsa, eleştirimi yapacağım. Çünkü halkımın karşısında tokadı yiyen benim. Başındaki bürokrat değil. Uyarımı yapacağım, o da çözüm bulsun. Tokadı ben yiyeyim, sefayı o sürsün. Merkez Bankasının özerkliğine, bağımsızlığına sözüm yok ama milletimin hakkının, hukukunun, kaynaklarının yüksek reel faiz yoluyla heba edilmesine de rıza gösteremem.”

Haberin Devamı

Erdoğan, konuşmasında bankacılık sektörüne de şöyle seslendi:

“Buradan bir kez daha bankacılık sektörüne sesleniyor ve diyorum ki; faizleri lütfen makul seviyelere çekin. Bankacılık sektörü kredi noktasında gerekli desteği vermiyor, veriyorsa çok yüksek faizle veriyor. Eğer bunlar adil usulüne uygun yapılırsa millet inanıyorum ki buradan fırsatı yakalar ve ayağa kalkar. Ama yapılmazsa haksızlığa da eninde sonunda sert gerekirse acı ilaç mahiyetinde önlemleri alırız.”

BAKMADAN GEÇME!