Faber: Türkiye’den emlak, arsa hatta çiftlik alın

Güncelleme Tarihi:

Faber: Türkiye’den emlak, arsa hatta çiftlik alın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2010 00:00

Uluslararası yatırım uzmanı Marc Faber, “Cazip olan iki şey hisse senedi ve emtia” derken “Ben hisse senedinden yanayım. Düzeltme döneminde piyasadan çıkıp emlak ya da emtiaya girmek lazım. Emlak, arsa alın. Hatta Türkiye’den çiftlik alın” tavsiyesinde bulundu.

CNBC-e’nin 10’uncu kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Geleceği Görmek: Ekonomide 1000 günde neler olacak” konulu konferansa, video konferans bağlantısı ile katılan Yatırım Uzmanı Marc Faber, belli bir dönem emtia fiyatlarının yukarı çıkacağı, Ortadoğu’daki borsalarda ilginç yatırım fırsatları olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Devlet tahvillerinden kaçının, devlet tahviline yatırım yapmayın. Cazip olan iki şey hisse senedi ve emtia. Ben hisse senedinden yanayım. Düzeltme döneminde piyasadan çıkıp emlak ya da emtiaya girmek lazım. Altın ve gümüşü tutmak önemli. Emlak, arsa alın. Hatta Türkiye’den çiftlik alın.”
ABD ekonomisi iflas edecek
Bu arada dünya ekonomisini de değerlendiren ve bir gün Amerikan ekonomisinin iflas edeceğine inandığını söylerken, “Ama iflas etmeden önce de para basıyorlar” dedi. FED’in kurulumundan bugüne doların satınalma gücünün azaldığına dikkat çeken Faber, şu andaki Amerikan ekonomisinde dolar ve tahvilin cazip olmadığını dile getirerek, ABD Doları ve tahvili cazip değilse, enflasyondan faydalanacak yatırım kalemlerinin seçilmesi gerektiğini söyledi.
Çin teşekkür etmeli
Faber, önümüzdeki dönemde altın, platin gibi değerli metallerin değer kazanacağını öne sürerek, sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü para basar gibi altın basılamıyor. Çin, bence Bernanke’ye (FED Başkanı) teşekkür mektubu göndermeli, ‘Sayenizde ABD çöktü, Çin zengin oldu’ diye. Çünkü, kaynak üreten ülkeler zenginleştikçe daha çok ithal ediyorlar. Bu da, küresel bir balon yaratıyor. Çin ekonomisi büyümeye devam ettikçe petrol fiyatları da artacak.’’
Faber,  gelişmekte olan ekonomilerin hızlı büyüdüğüne ve bu ülkelerin bir araya geldiğinde, küresel ekonominin neredeyse yarısını oluşturduğuna değindi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!