Eylülde gel

Güncelleme Tarihi:

Eylülde gel
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 00:00

Taksim’de başlayan Türkiye’nin birçok iline yayılan olaylar 1 milyar dolarlık konser sektörünü de vurdu. Konserlerin bir kısmı eylül ayına ertelenirken, Vodafone İstanbul Calling ve Efes Pilsen One Love Festival’in tamamen iptal edildiği açıklandı.

Haberin Devamı

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve ülke geneline yayılan olaylar nedeniyle birçok konser, etkinlik ve festival iptal ediliyor. Bu konserlerin başını ise Vodafone İstanbul Calling, Turkcell Yıldızlı Geceler, Efes Pilsen One Love Festival ve belediyelerin düzenleyeceği etkinlikler çekiyor. Konserlerin önemli bir bölümü eylül ayına ertelenirken, yabancı konserlerin ise tamamen iptal edildiği açıklandı.

EĞLENCE SEKTÖRÜNÜ VURDU

Mayıs ve ağustos ayları arasında yoğun olarak düzenlenen konserlerin iptal edilmesi sektörü de olumsuz etkiliyor. Türkiye’de yılda 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan konser pazarının bu yıl önemli ölçüde etkileneceğini belirten Türkiye Eğlence Sektörü Derneği (TESDER) Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Kasapoğlu, “Sektör tam göbeğinden vuruldu. Belirsizlik nedeniyle konserler iptal ediliyor. Bilet satışları önemli ölçüde düştü. Olaylara karşı kayıtsız kalınamazdı. Bu konserlerin bir çoğunu ise eylül ayına erteleme çalışmaları var” dedi.

KONSER HAVASI YOK

Sanatçıların konser havasında olmadığını anlatan Beşiktaş Kültür Merkezi’nin (BKM) patronu Necati Akpınar ise şöyle konuştu: “Sanatçılardan iptal için talepler geldi. Müzik severlerin de biletlere karşı talepleri çok düşük kaldı. Yaptığımız incelemeler sonucunda böyle bir karar aldık. Turkcell Yıldızlı Geceler Harbiye Açıkhava 2013 Konserleri ileri bir tarihe alındı. Bu konserlerin tarihleri hakkında bir şey söylemem çok zor. Yaz aylarında canlanan konser sektörü bu yıl çok büyük bir darbe yemiş olacak. Ne sanatçılar da ne de müzik severler de konser havası yok.”

YABANCILAR İPTAL

Konserleri iptal etme kararını aldıktan sonra yabancı sanatçılarla iletişime geçtiklerini anlatan Pozitif Müzik AŞ ortaklarından Cem Yegül, “Sanatçılara olayları anlatmak için iletişime geçtik. Ancak onlar çoktan öğrenmişlerdi. Bizi de anlayışla karşılayanlar oldu. İptal edilen konserlere bilet alanların paraları geri ödenecektir. Bu konuda kimsenin korkusu olmasın. Bu sadece bizim zararımızdır. Biz de bu işi yaparken bu zararı göze alıyoruz. Olaylar durulduktan sonra konserleri tekrar yapabiliriz. Sektör kısa vadede ciddi bir zarar alacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

11 yıllık festival alkol yasasına takıldı

Haberin Devamı

? KONSERLERİN çoğu Gezi Parkı eylemleri nedeniyle iptal edilirken 11 yıldır gerçekleştirilen Efes Pilsen One Love müzik festivali yeni alkol düzenlemesine takıldı. Alkollü içecek markalarının ürünlerinin marka, amblem ya da işaretlerini kullanarak destek vermelerini yasaklayan yasanın kabul edilmesi sonrası, 11 yıldır gerçekleştirilen Efes Pilsen One Love müzik festivalinin iptal edildiği resmen açıklandı.Açıklamada, New Order, James Blake, The Vaccines, Gramatik, Wax Tailor, Blur, Foals gibi ünlü isimleri 20-22 Harizan arasında ağırlaması beklenen festivalin bu yıl başka formatta gerçekleştirilmeyeceğinin de altı çizildi. Yapılan açıklamada Gezi Parkı olaylarına da dikkat çekilerek, şöyle denildi: “Sektörümüzle ilgili, 11 Haziran 2013 günü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyu tarafından da yakından takip edilen yasayla, artık alkollü içecek markalarının her ne surette olursa olsun hiçbir etkinliğe ürünlerinin marka, amblem ya da işaretlerini kullanarak destek verememeleri nedeniyle, Efes Pilsen olarak bu yıl 20-21-22 Haziran tarihlerinde 12.’sini hayata geçirmeyi planladığımız festivallerinden biri olan Efes Pilsen One Love Festival’i gerçekleştiremiyoruz. Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve gelişen olaylardan ötürü toplumsal hassasiyetin çok üst düzeyde olduğu böyle bir dönemde yapılmasını uygun bulmamamız nedeniyle de, bu yıl farklı bir formatta ya da tarihte gerçekleştirilmemesi kararını aldık.”

Haberin Devamı


1 milyar dolarlık konser pazarını iptaller vurdu


Eylülde gel
Eylülde gel


Eylülde gel

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!