Eylemcilerden biri Sarp Kuray'ın kızı

Güncelleme Tarihi:

Eylemcilerden biri Sarp Kurayın kızı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2009 12:46

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Bilgi Üniversitesinde konferans verdiği salonda bir grup tarafından da protesto edildi. Eylemci öğrencilerden biri IMF Başkanı'na ayakkabı fırlattı. Kahn'ı protesto edenlerden biri de Sarp Kuray'ın kızı Zeynep Kuray....

Haberin Devamı

Sarp Kuray, 16 Haziran Örgütü’nün lideri olmak ve 30 ayrı eylemin talimatını vermek gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay 9. Dairesi de Kasım 2008 de bu kararı onamıştı.

 

Sarp Kuray’a TCK’nın cebir ve şiddet kullanarak Anayasa’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçunu düzenleyen 146/1 maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Dava, 1993 sonunda başlayıp 2008’in Kasım ayına kadar sürdü.

 

İnfaz Kanunu gereğince Kuray, Yargıtay tarafından onanan muebbet ağır hapis cezasının karşılığı olan 20 yıl hapis cezasının 1/2’sini, yani 10 yılını yatmış olacak. Ancak, 12 Mart ve 12 Eylül döneminde de yaklaşık 3 yıl cezaevinde kalan Sarp Kuray, 7 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 71 yaşında serbest kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!