Evet çok olduk

Güncelleme Tarihi:

Evet çok olduk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Reklam gerçekleşti. ABD'nin ünlü markası Jordache kotlarını diktirmek için Antalya'da bir firmayla anlaştı.

3 yıllık anlaşma

ANTALYA bir ilki daha gerçekleştirdi. ABD'nin ünlü kot pantolon markası Jordache ürünlerini diktirmek için Antalya'da Kiwis Tekstil firması ile anlaştı. Jordache ile 3 yıllık bir anlaşma yaptıklarını söyleyen firma sahibi Mustafa Aydoğan, ‘‘Bu süre içinde 3 milyon 600 bin adet büyük beden kot pantolonun dikimini gerçekleştireceğiz’’ dedi.

Türk dikimi

Jordache'in Türk dikimini tercih etmesinin büyük önem taşıdığını belirten Aydoğan şunları söyledi: ‘‘Akdeniz'de de tekstilcilik yapılabileceğini kanıtladık. Bu olay, sadece turizmin var olduğu bölgemizde tekstilin de gelişmesini sağlayacaktır. Bize verilen süre içerisinde kotları yetiştireceğiz.’’

Nasıl geliyor

14 milyon dolarlık anlaşma uyarınca pantolonları zamanında yetiştirmedikleri takdirde tazminat ödemekle yükümlü olacaklarını söyleyen Aydoğan, kumaşların ABD'den gemiyle geldiğini söyledi. Aydoğan, ‘‘Limana gelen kumaşlar TIR'larla organize bölgedeki fabrikamıza taşınıyor. 150 işçimiz de gece-gündüz demeden bunları dikiyor. Şu an günlük üretimimiz 2 bin 500 pantolon’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!