Evde büyük faiz fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Evde büyük faiz fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 19:42

2016 yılında tüm zorluklara rağmen inşaat sektörünün başarılı bir yıl geçirdiğini söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Gayrimenkul sektörü son 10 yıllık dönemde böyle bir kampanyaya şahit olmadı. 3-4 yıl önce 24-36 ay için 0 faiz denirken şimdi bu süre 100 aya kadar çıktı. Ev almak için en doğu zaman” dedi.

Haberin Devamı

İNŞAAT sektörü için 2015 ve 2016 yılları zor bir dönem oldu. Arka arkaya gelen seçimler, bakanlık değişiklikleri, doğu ve güneydoğu sınırında yaşananalar ve en son 15 Temmuz’daki darbe girişimi ile sektörün son 1 yılda tarihi bir sınav verdiğini belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Son 10 yıldaki en yoğun engeller, bir yıl içinde oluştu. Tüm bunlara rağmen gerek ekonomimiz gerekse inşaat sektörümüz bu zorlu sınavlardan başarıyla geçti” diye konuştu.

EN KÂRLI YATIRIM KONUT

Darbe girişimi sonrası Emlak Konut GYO öncülüğünde tarihi bir kampanya başlatıldığını ve alıcıya uygun ödeme koşulları sunulduğunu hatırlatan Durbakayım, şunları söyledi: “ Faiz oranları son 10 yılın en düşük seviyelerine doğru gelmeye başladı. Bundan 3-4 yıl önce 24 -36 ay vadedeki sıfır faiz avantajları bugün 100 aya kadar çıktı. Banka konut kredi faiz oranı 1.10’ları aşmışken şimdi 0.80’lere geldi. Bu konuda cumhurbaşkanımızın etkili söylemleri ve bankacılık sisteminin elini taşın altına koymasının da büyük katkısı vardı. Sonuç olarak birçok kişinin şüpheyle baktığı 2016’nın son çeyreği konut almak için çok uygun bir ortama girdi. Şimdi hem ev sahibi olmak hem de eve yatırım yapmak için doğru zaman. Üstelik konut dolar, borsa, altın gibi diğer yatırım araçlarına göre daha kârlı. Bizden işin başında ev alanlar proje bitişinde yüzde 162’yi bulan oranda kazandı. Bu oranı diğer yatırım araçlarında görmek mümkün değil”

Haberin Devamı

3500 EV VE OFİS YOLDA

Teknik Yapı’da yatırım iştahının sürdüğünü belirten Durbakayım, 2017’nin ilk 6 ayında 4 yeni proje planladıklarını söyledi. 4 proje ile yaklaşık 3 bin 500 ev ve ofis inşa edeceklerini belirten Durbakayım, “Konut üretmeye ‘Up’ markası ile başlamıştık. Şimdi o markamıza dönüş yapıyoruz. Fikirtepe’de dönüşüm kapsamında 1170 konut inşa ediyoruz. Şimdi 650 konutluk ‘Uplife Kadıköy’ projesine hazırlanıyoruz. 1 ay içinde satışlara başlarız. Kartal’da yaklaşık 1000 konutluk bir kentsel dönüşüm projesi yapacağız. Maltepe’de ofis ve konutlardan oluşan 2 blok planlıyoruz. Bir de 4 yıldır ilgilendiğimiz Etiler’deki Uçaksavar sitesinin dönüşümü var. Onda da yaklaşık 1000 konut olacak. 2017’nin ilk çeyreğinde projenin başlamasını öngörüyoruz” dedi. Denizli’de hayata geçirdikleri 1100 konutluk projede satış ve çalışmaların sürdüğünü belirten Durbakayım, Anadolu’da Emlak Konut ile en az 1000 konuttan oluşan yeni projeler yapmak istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

YORULDU YOĞRULDU ŞİMDİ SIRA ÇÖZÜMDE

FİKİRTEPE’de 5 yıl önce başlayan dönüşüm sürecinde taşların teker teker toplandığını ve sorunların çözüldüğünü belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Bölgede ilk yıllarda kaos yaşandı. Şimdi yapılan yönetmelik değişikliği ile süreç hızlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da İller Bankası ve Kiptaş aracılığı ile sürece dahil olup sorunlu adalara müdahale ediyor. Fikirtepe yoruldu, yoğruldu ve şimdi çözüm aşamasında. Neşter vuruldu, ameliyat başladı. Ataşehir’de Finans Merkezi kuruluyor, Bağdat Caddesi’nde dünyaca ünlü markalar var ama Fikirtepe’de  projeler tamamlanınca bölgedeki diğer semtlerin papucu dama atılacak. Fikirtepe’de Barselona’daki turistik cadde ‘La Rambla’dan esinlerek bir cadde oluşturuluyor” dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!