Evde bakım maaşı zammı belli oldu mu? 2022 evde bakım maaşı tutarı

Güncelleme Tarihi:

Evde bakım maaşı zammı belli oldu mu 2022 evde bakım maaşı tutarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 07:00

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar 2022 yılı temmuz ayı itibari ile araştırmalarını hızlandırdılar. Evde bakım aylığı belirli şartları taşıyan vatandaşlara veriliyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor ve bakiye sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmasının ardından bakım parasında da artış gerçekleşti. Peki, evde bakım maaşı 2022 ne kadar oldu?

Haberin Devamı

Evde bakım maaşı 2022 zammı, asgari ücrete yapılan zam oranının açıklanmasının ardından belli oldu. Geçtiğimiz günlerde açıklanan asgari ücret oranı ile beraber evde bakım maaşı da arttı. Evde bakım maaşı 2706'dan 3340'a yükseldi. Hürriyet’ten Noyan Doğan, kimlerin evde bakım maaşı alabileceğini açıkladı. İşte detaylar

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret zammıyla birlikte belli oldu. Evde bakım maaşı 2706'dan 3340'a yükseldi.

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİR?

Hürriyet’ten Noyan Doğan’ın yazısı şu şekilde: Bu yardımdan yararlanmak için de en az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Sağlık kurulu raporunda mutlaka ‘ağır engelli’ ibaresinin yer alması gerekiyor. Yüzde 50’den daha düşük engelli olanlara ise evde bakım maaşı ödenmiyor. Bu yardımdan hane içindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olan kişiler yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Bu konuda son yapılan değişikliklerle de üvey akrabalar da evde bakım parası alabiliyor. Yine yapılan değişiklikle engelli oranına bakılmaksızın, 18 yaşının altındaki çocuklar için engelli sağlık raporunda ‘özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir’ ibaresi yer alıyorsa, engelli yakını evde bakım yardımından faydalanabilir. 18 yaşının üstündekiler içinse, raporda ‘tam bağımlı’ ifadesi yer alıyorsa, yine engelli yakını yardım alabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!