Evde bakım maaşı sorgulama: 18 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller nereden sorgulanır?

Güncelleme Tarihi:

Evde bakım maaşı sorgulama: 18 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller nereden sorgulanır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 11:17

Evde bakım maaşı ödeme tarihleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Evde bakım maaşı her ay belirli tarihlerde hesaplara yatıyor.  Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için bu maaş veriliyor. Konu ile ilgili Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapıldı. Peki, evde bakım maaşı yatan iller nereden sorgulanır?

Haberin Devamı

Evde bakım maaşı yatan iller ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Bakım ihtiyacı olan engellilere ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla verilen evde bakım maaşı yatan iller e-Devlet üzerinden sorgulanıyor. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 'Sistem güncellemesi sebebiyle gecikme yaşanan illerde evde bakım yardımı ödemelerinin hesaplara geçişi devam etmektedir.’ denildi.

EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Evde bakım maaşı ile ilgili yapılan açıklamada, ‘Evde bakım yardımı başvuru, değerlendirme ve ödeme işlemlerinin takip edildiği elektronik bilgi sisteminde güncellemeye gidilmiştir. Sistem değişikliği nedeniyle yararlanıcılar hiçbir hak kaybı yaşamayacaktır. Ödemelerin yeni sistem üzerinden yapılmasına başlanmıştır. Sistem güncellemesi sebebiyle gecikme yaşanan illerde evde bakım yardımı ödemelerinin hesaplara geçişi devam etmektedir.’ denildi.

Haberin Devamı

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER NEREDEN SORGULANIR?

Evde bakım maaşı sorgulama işlemlerinizi e-Devlet üzerinden yapabiliyorsunuz. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 
Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

BAKMADAN GEÇME!