Evde akıllı spor dönemi

Güncelleme Tarihi:

Evde akıllı spor dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 07:00

Spor salonuna gitmek istemiyor ancak evde spor yapma konusunda sorunlar yaşıyorsanız, artık buna da bir çözüm var. Günümüzde artık evleri gerçek anlamda interaktif bir spor salonu haline getiren teknolojiler hayatımızda bulunuyor.

Haberin Devamı

Özellikle pandemi dönemde evde spor yapmak zorunlu olarak daha popüler hale geldi. Kişiler uygulanan yasaklar ve sağlıklarını riske atmak istemedikleri için egzersizlerini evde yapmaya başladı. Pandemi ortadan kalkmaya başlamasına rağmen halen spor için bir spor salonuna gidemeyen çok sayıda kişi bulunuyor. Bu kişilerin büyük bölümü için evde spor yapmak kolay değil. Ortam uygun olmasına rağmen spora motive olmak, hepsinden önemlisi sporu doğru olarak gerçekleştirmek birçok kişiyi zorlayabiliyor. İşte tam olarak bunun için artık birçok teknolojik çözüm hayatımızda.

Son dönemde özellikle “akıllı spor ekranları” diyebileceğimiz cihazlar ön plana çıkmaya başladı. Bu konuda hazırlanan çözümler, evinizi istediğiniz an interaktif bir spor salonu haline getirebiliyor. Sayıları artan akıllı spor ekranlarının merkezinde, sunulan özel egzersiz içerikleri yer alıyor. Bu ürünlerin içerisinde canlı olarak yayınlananlar yanında kayıt altına alınmış çok sayıda egzersiz eğitimi yer alıyor. Bu sayede kişiler profesyoneller tarafından “doğru şekilde hazırlanmış” programlara kolay şekilde ulaşabiliyor. Bu cihazlar internete bağlanabildiği için içerikler kolaylıkla güncellenebiliyor, zaman içerisinde yeni dallar ile büyütülebiliyor.

KİŞİSEL HOCA GİBİ

Akıllı spor ekranları olarak aktardığımız bu sistemlerin yeni nesil versiyonları kameraya da sahipler. Bu kameraların arkasında ise özel algoritmalar ve yapay zeka sistemleri çalışıyor. Ürünlere konulan kameraların amacı, sizi spor yaparken kayıt altına almak değil. Bu sistemler sizin hareketlerinizi inceliyor ve bir kişisel spor hocası gibi geri bildirim yapıyor.

Haberin Devamı

Örneğin sistem “bu hareketi çok hızlı yapıyorsunuz”, “kolunuzu çok hızlı kaldırıyorsunuz” ya da “çok yavaşsınız” tarzında ufak ancak önemli tavsiyelerde bulunabiliyor. Bu sayede kişilerin kendisine zarar vermeden doğru şekilde spor yapmasını hedefleyen firmalar, özel aksesuarlar ile kişilerin sağlık değerlerini de gerçek zamanlı olarak kayıt altına alabiliyor. Örneğin sağlanan nabız sensörleri ya da bağlanan nabız ölçüm özellikli akıllı saat / akıllı bileklik modelleriyle egzersiz süresindeki nabız değerleri ölçülüyor ve buna göre egzersizin yoğunluğu ya da dinlenme süreleri değiştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Akıllı spor ekranlarının üst seviye bazı modellerinde ağırlık ya da yay gibi bazı fiziksel egzersiz ekipmanları da bulunuyor. Bu özel sensörlere sahip ekipmanlar sayesinde yapılan en ufak hareket dahi kayıt altına alınabiliyor. Burada sunulan ekipmanlar üzerine kurulmuş özel programlar da bulunuyor. Bu sayede kişilerin spor yapmak için boş bir alan haricinde pek bir ihtiyaçları kalmıyor.

AKILLI SAAT VE ONLINE DESTEK

Evde daha iyi spor yapmak adına yeni nesil akıllı saat modelleri de kullanıcıların yardımına koşabiliyor. Akıllı saatler için hazırlanan çok sayıda özel uygulama, sporun doğru yapılabilmesi için kişilere yol gösterebiliyor. Ev sporunu düzenli, doğru ve motive hale getirmek adına özel online hizmetler de bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu hizmetler kişilere profesyoneller tarafından hazırlanmış egzersiz videoları sunuyor. Bu videolar bir telefon, televizyon ya da bilgisayarda rahatlıkla takip edilebiliyor. Evde egzersiz yapmayı kolaylaştırmak adına teknoloji devi Apple da çalışıyor. Hatta firmanın maalesef henüz Türkiye’de açık olmayan Fitness+ isimli bir hizmeti bulunuyor. Apple Fitness+, Apple Watch akıllı saatlerden elde ettiği ölçümleri akıllı bir şekilde birleştirerek doğrudan kullanıcıların iPhone, iPad veya Apple TV ekranında görselleştiriyor ve böylece kişiselleştirilmiş antrenman deneyimini sunuyor.

İnteraktif olarak çalışan sistem, istediğiniz yerde antrenman yapma esnekliği sağlıyor ve içerikleri sürekli olarak büyütülüyor. Bu hizmet için diğer birçok benzeri gibi aylık ücretli abonelik gerekiyor. Günümüzde sporu doğru yapmaya yardım eden, kamera üzerinden hareketlerin doğruluğu kontrol eden bazı akıllı telefon uygulamaları olduğunu da son olarak belirtelim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!