Euromoney'den AB'yi utandıran sıralama

Güncelleme Tarihi:

Euromoneyden AByi utandıran sıralama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 1997 00:00

Euromaney Dergisi, son sayısında yaptığı ve 100 ülkeyi kapsayan ‘‘ülke riski’’ sıralamasında Türkiye'nin politik riskinin AB üyesi olan Yunanistan ve AB'ye aday olarak açıklanan 11 ülkeden daha düşük olduğunu açıkladı. Dergi ayrıca, Türkiye'yi ülke riski en hızlı düşen 10 ülke arasında 3'ncü ülke olarak gösterdi.
Haberin Devamı

Lüksemburg Zirvesi'nde çıkan Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin (AB) ‘‘bekleme odasına’’ bile alınmaması kararı hergün yeni bir belgeyle haklılığını kaybediyor. Dünyanın önde gelen ekonomi yayınlarından Euromoney Dergisi, son sayısında Türkiye'nin politik riskinin AB'nin genişleme sürecine dahil ettiği 11 ülkenin hepsinden daha düşük olduğunu açıkladı.

Euromoney Dergisi'nin 100 ülkenin ekonomik ve politik göstergelerini inceleyerek yaptığı ‘‘ülke riski’’ sıralamasında ABD birinci, Lüksemburg ikinci, Hollanda ise üçüncü oldu. Türkiye ise 100 ülke arasında 59'ncu sırada yeraldı. Dergi, bir önceki araştırmasında 69'ncu sırada bulunan Türkiye'yi ülke riski en hızlı düşen 10 ülke arasında 3'ncü ülke olarak gösterdi.

BULGARİSTAN GİREMEDİ

Euromoney'in kapak konusu olarak işlediği araştırmasında AB'nin genişleme sürecine dahil ettiği ülkeler arasında bulunan Bulgaristan hiçbir ekonomik ve politik göstergede 100 ülke arasına bile girmeyi başaramadı. Türkiye, Euromoney Dergisi'nin politik risklere göre yaptığı sıralamada ise AB'ye aday ülkeler olarak açıklanan Bulgaristan, Romanya, Letonya, Litvanya, Estonya, Slovakya, Macaristan, Polonya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden daha ‘‘risksiz’’ olarak tanımlandı.

YUNANİSTAN'DAN İYİYİZ

Dergi'nin sıralamasında Türkiye politik risklilik açısından sadece 11 AB adayı ülkeyi geride bırakmadı. Sıralamaya göre, Türkiye'nın politik riski AB üyesi Yunanistan'dan daha düşük. Politik risklilik açısından Türkiye'nin üzerinde bulunan ülkeler arasında Arjantin, İsrail ve Çin de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!