Esnaf turiste hasret kaldı

Güncelleme Tarihi:

Esnaf turiste hasret kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya esnafı 5 yıldızlı tesislerdeki odalarından çıkmayan turistlerin alışveriş için yolunu gözlüyor.

Turist sayısının geçen yıla oranla yüzde 63 arttığını söyleyen AESOB Başkanı Orhan Tolunay, kentin otellerden çıkmayan ve alışveriş yapmayan turistlerle dolu olduğunu söyledi. Tolunay, ‘‘Esnaf ve sanatkarlar, gelen turistlerin nerede olduğunu merak ediyor’’ diye konuştu.

Çarşıya gelmiyorlar

Turistin çarşılara gelmediğini belirten Tolunay, turist sayısındaki artışın acentaların fiyat kırması, ucuz carter uçak seferleri ve otellerin fiyatlarını aşağıya çekmesinden olduğunu söyledi, ‘‘Acentalar denetlenmeli, yatak değil, kalite ve hizmet satılması ön plana çıkarılmalı. Son günlerde ekonomik sıkıntı büyüyor’’ dedi.

Acil önlem alınsın

Fiyatlarını ucuz tutan işletmecilerin büyük hata yaptıklarını belirten ve acil önlem alınmasını isteyen AESOB Başkanı Orhan Tolunay, ‘‘Gelen ucuz turist, gelmek isteyen zengin turisti kaçırıyor. Bu turizmin tehlike sinyalidir. Bu günden ilerideki kritik günleren tedbiri alınmalıdır’’ dedi.

Turistler pazara gidiyor

Turistler de Alanyalılar gibi pazarlardan alışveriş yapmayı tercih ediyor. Mağazalar yaz mevsiminin ortasında indirimli satışlara başlamasına rağmen esnaf hala müşteri bulamıyor. İndirime rağmen fiyatları pahalı bulan Alanyalıların yanısıra turistler de pazar yerlerinde alışveriş yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!