Eski vekiller işadamı oluyor

Güncelleme Tarihi:

Eski vekiller işadamı oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2002 11:33

3 Kasım'da seçilemeyen milletvekilleri birer birer iş hayatına atılıyor. Eski Başbakan Yıldırım Akbulut, daha önce de faaliyet gösterdiği otomotiv ürünlerinin ticareti alanında bir şirkete daha ortak oldu. ANAP'lı Birkan Erdal da, danışmanlık yapmak ve ticari faaliyetlerde bulunmak amacıyla şirket kurdu.

Haberin Devamı

Ankara'da faaliyet gösterecek olan, "Akota Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş."nin ortakları arasında bir dönem başbakanlık da yapan ve ANAP'tan DYP'ye geçen Yıldırım Akbulut da yer aldı. Şirketin 250 milyar liralık sermayesinde Murat Balkan 147.5 milyar, Reysaş Tıbbi Cihazlar Temsilcilik ve Ticaret A.Ş. 85 milyar liralık pay alırken, Yıldırım Akbulut şirkete 12.5 milyar liralık payla ortak oldu. Afife Vardar ve Naz Dicle Balkan da 2.5'er milyar liralık payla şirketin diğer ortakları oldu. Şirketin ilk yönetim kurulunda, Reysaş'ı temsilen Rıfat Vardar, Murat Balkan ve Naz Dicle Balkan görev aldı.

ERDAL'IN ŞİRKETİ

ANAP'lı eski milletvekili Birkan Erdal da yine Ankara'da danışmanlık yapmak ve ticari faaliyetlerde bulunmak amacıyla şirket kurdu. "Yönetim Yatırım Danışmanlık Müşavirlik Mühendislik Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti." adı verilen şirketin sermayesi 5 milyar lira olarak belirlendi. Şirkette Birkan Erdal ve Ayşe Erdal eşit düzeyde pay aldı. Birkan Erdal'ın beş yıl süreyle şirketin müdürlüğünü yapacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Şirketin, başta enerji ve telekomünikasyon olmak üzere çeşitli alanlarda danışmanlık hizmeti vereceği, bu konularda yurtdışında da faaliyet göstereceği bildirildi. Şirket ayrıca, enerji ve telekomünikasyon alanlarında yatırıma yönelik ve ticari faaliyetlerde de bulunabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!