Eski Vagon arazisi Emlak Konut’a geçti

Güncelleme Tarihi:

Eski Vagon arazisi Emlak Konut’a geçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 00:00

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul’da TOKİ’ye ait 5 ayrı bölgede bulunan taşınmazları bünyesine kattı.

Haberin Devamı

İstanbul Yedikule’deki eski TCDD Vagon Bakım Onarım Müdürlüğü’nün bulunduğu arazinin yanı sıra Başakşehir-Kayabaşı, Başakşehir-Hoşdere, Gaziosmanpaşa ve Avcılar’da da yeni araziler aldı. Toplam 395 bin 420 metrekare arsa, 398 milyon 89 bin 550 TL bedelle TOKİ’den satın alındı.

Sahile paralel

Eski TCDD Vagon Bakım Onarım Müdürlüğü’nün bulunduğu 41 bin 161 metrekare büyüklüğündeki arazinin en uygun kullanımının ise yapıların restore edilerek otel projesine dönüştürülmesi olacağı belirtiliyor. Arazinin çevresinde Yedikule Mezarlığı, Yedikule Hisarı, Ermeni Kilisesi ve Samatya Kilisesi bulunuyor. Sirkeci ile Bakırköy’ü bağlayan sahil yoluna paralel konumda bulunan arazide ortak alanlar dahil toplam brüt inşaat alanı 30 bin 870 metrekare olacak.

/images/100/0x0/55ea6b30f018fbb8f87ea39b

Göl manzaralı

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bu arazinin yanı sıra Gaziosmanpaşa’da TOKİ’den alınan parselin ise TEM Otoyolu üzerinden Gaziosmanpaşa girişi üzerinde bulunduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Başakşehir Hoşdere’de alınan parseller ise daha önce yine TOKİ’den satın alınan yaklaşık 550 bin metrekare taşınmazlarla aynı bölgede bulunuyor. Başakşehir’de yer alan diğer arsa ise Kayabaşı toplu konutları alanında bulunuyor. Avcılar’da satın alınan parsel ise Avcılar/Haramidere TEM bağlantı yolu çevresinde Küçükçekmece Gölü manzaralı konumda yer alıyor.”

Sosyal yaşam standardı

MURAT Kurum, “Emlak Konut olarak sadece bir ev yapmanın ötesinde Türkiye’de daha iyi koşullarda insanların hayat süreceği sosyal yaşam standartlarını arttıran daha sağlıklı ve güvenli alanlar oluşturan projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu bağlamda TOKİ’den satın aldığımız 400 bin metrekareye yaklaşan 5 ayrı arsa üzerinde yine Emlak Konut adına ve güvenine yakışır projelere imza atacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!