Esenyurtlu kadınlara mikrokredi desteği

Güncelleme Tarihi:

Esenyurtlu kadınlara mikrokredi desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 21:19

63 ilde 93 şube ile hizmet veren Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrokredi Merkezi son şubesini İstanbul Esenyurt’ta açıyor.

Haberin Devamı

1998’den bu yana faaliyet gösteren ve ilk faaliyetlerine Diyarbakır’da başlayan merkez kadınlara mikrokredi vererek iş hayatına atılmaları için destek oluyor. Esneyurt’ta açılacak şubenin tanıtımının yapıldığı toplantıda konuşan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrokredi Merkezi Müdürü Halil Orhan, “Bugüne kadar 180 binden fazla kadına mikrokredi dağıttık. Mikrokredi teminat, kefalet, senet ya da mahkemenin olmadığı tamamen güvene dayalı bir kredi türü. 5 kadının bir araya geldiği bir sistem. Hasılat başarımız ise yüzde 100. Bu da kadınların birbirine olan güveninden geliyor. Kadınlar ne olursa bize olan ödemelerini zamanın yapıyor” dedi. İstanbul’da 7 şubede faaliyet gösterdiklerine dikkat çeken Orhan, “Esenyurt Belediye Başkanı, Esenyurt Kaymakamı ve Vuslat Doğan Sabancı’nın katkılarıyla Esenyurt ilçesinde mikro kredi faaliyetlerine devam etmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

EKONOMİYE KADIN ELİ

İlçelerde bulunan Halk Eğitim Merkezleri ile kadınlara meslek kazandırıldığını ifade eden Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül de, “Kadınların kazandıkları meslekler sayesinde para da kazanmalarını istiyoruz. Tam burada Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın Mikrokredi imkanlarını devreye girmesi çok önemli. Esenyurt’ta da hayırlı bir hizmete vesile olacağını düşünüyorum. Bu projeyi değerli buluyorum” dedi. Kadının toplumdaki yerini perçinlemek gerektiğini ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Kadınların, ayakları üstünden durabilen, kendi yolunu çizebilen maddi güce kavuşması gerekiyor. Kadınların önünü açmak için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Bağcılar Mikrokredi Şubesi’nin de finansörü olan Vuslat Doğan Sabancı ise şunları söyledi: “Hep başarılı bir erkeğin arkasında kadın var derler ama başarılı bir kadının arkasında hep akıllı bir erkek vardır. Mikrokredi ile Diyarbakır’da tanıştım. Sonraki yıllarda Bağcılar Şubesi’nin finansörü oldum. Bağcılar şubesinde 100 kadınla başladık. Şimdi 2 bin kadına ulaştı. Patent alıp ihracat yapanlar, yanında 50 kişi çalıştıranlar bile var. Kadının eve getirdiği para sağlığa, çocukların eğitimine döner. Ekonomiye çok daha büyük etki eder”

 

BAKMADAN GEÇME!