Erzurumlu Ali Yavuz Hollanda telefon kralı

Güncelleme Tarihi:

Erzurumlu Ali Yavuz Hollanda telefon kralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hollanda telekom pazarında ülkenin en büyük 5 şirketinden birini sahibi olan Erzurumlu Ali Yavuz, Hollanda Telekom'un en büyük rakibi oldu. Avrupa Türk Telekom adlı şirketi ile Hollanda'da 3, Almanya ve Belçika'da birer telefon santralı bulunan Yavuz'un ücret politikası nedeniyle Hollanda Telekom da ücretlerinde indirim yapmak zorunda kaldı.

Capital Dergisi'nin son sayısında yeralan habere göre Avrupa Türk Telekom, Hollanda telekom pazarının yüzde 10'unu ele geçirdi. Geleceğe yönelik iddialı hedefleri olan Ali Yavuz, Fas'da da GSM şebekesi kurma çalışmalarını sürdürüyor. Türksat'tan uydu hattı kiralamak için de başvuran 37 yaşındaki işadamı, Hollanda'daki faaliyetlerini şöyle özetliyor:

KÜÇÜK PTT'CİLİK

‘‘Çok basit bir deyimle küçük bir PTT'cilik yapıyoruz. Kurduğumuz bir telefon santralı. Bugün bizim kapasitemiz, Rize ve Erzurum'un uluslararası görüşmelerini karşılayabilecek kapasitededir. Sistemimize GSM'i de bağlatabiliyoruz. Bugün 4 şirketimiz var. Türkiye'de de kontürlü telefon merkezi denilen yerlerimiz var. Franchising yoluyla büyoyur. Bu merkezlerde her türlü telekom hizmetleri veriliyor.’’

1997 sonu itibarıyla 25 milyon dolarlık ciro hedeflediğini belirten Ali Yavuz, bundan sonraki hedeflerini ise şöyle anlattı:

‘‘Belçika'da sistem kurulu, çalışır vaziyette. Almanya'da kurulu ama henüz çalışmıyor. Bunu Avrupa'da 10 ülkeye yaygınlaştırmak istiyoruz. İlk hedefimiz bu.’’

Türkiye ile ilgili planlarını anlatırken, Türk Telekom'un özelleştirilmesini beklediklerini kaydeden Ali Yavuz, ‘‘Türkiye'de belkide Türk telekom ile kalite ve fiyat yönünden yarışacak, Türkiye'nin ilk üçüne girecek bir telekom şirketi olmak için elimizden geleni yapacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!