Ergonomik mobilya ofis sakatlıklarını azaltıyor

Güncelleme Tarihi:

Ergonomik mobilya ofis sakatlıklarını azaltıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ev ve ofis mobilyaları üreticisi Koleksiyon Mobilya'nın kurucusu mimar Faruk Malhan, sektörde şu anda en sert rakiplerinin Amerikalı mobilyacılar olduğunu söyledi. Faruk Malhan, ‘‘Sektörde sanılanın aksine en büyük rakibimiz İtalyanlar değil, ABD'li üreticiler. Dünyadaki beş büyük Amerikan firmasının beşi de Türkiye'de’’ dedi.

Yoğun bir rekabetin yaşandığı Türkiye'de ofis ve ev mobilyalarında kaliteyi yukarı çekmenin zorunlu olduğunu belirten Faruk Malhan, bu amaçla diğer büyük üreticilerle birlikte bir komisyon oluşturduklarını bildirdi. Malhan, bu komisyonun mobilya sektöründe standartlaşmayı sağlamak için çalışacağına işaret etti. Faruk Malhan, ‘‘Standartlara uygun, ergonomik çalışma grupları, özellikle sürekli oturarak çalışmak zorunda olan elemanlarda ortaya çıkan bel fıtığı gibi iş sakatlıklarını da azaltacaktır’’ dedi.

Bu yıl kuruluşunun 25'inci yılını da kutlayan Koleksiyon Mobilya, Ankara'da küçük bir atölye olarak faaliyete başlamıştı. Koleksiyon, ev ve ofis mobilyaları üretiminin yanısıra, iş merkezleri, bankalar, kamu kurum ve kuruluşlarına da dekorasyon hizmeti veriyor. Koleksiyon'un dekore ettiği yerler arasında Merkez Bankası Başkanlık Makamı ile Akbank, Egebank, Etibank ve Osmanlı Bankası'nın yeni binası yer alıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!