Erez: Eğitimli tüketici hakkını mutlaka arar

Güncelleme Tarihi:

Erez: Eğitimli tüketici hakkını mutlaka arar
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez, ''Yasalarla getirilen haklar, ancak eğitilmiş ve birlikte hareket edebilen tüketicilerle hayata geçirilebilir'' dedi.

Bakan Erez, ‘‘Türkiye'de Tüketici Hketi’’ konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, gelişmiş tüketici evrensel haklarının, temel insan hak ve hürriyetleri ile iç içe geçtiğini, bunun da ülkelerin gelişmişliği ile ölçülür hale geldiğini söyledi.

Türk insanının tüm haklarını kullanmaya, herhangi bir gelişmiş batı ülkesi vatandaşı kadar hakkı olduğunu belirten Erez, şunları söyledi: ‘‘Türkiye bütün bu düzenlemeleri, yalnızca ekonomik alanda küçülen ve küreselleşen bir dünyanın parçası olduğu anlayışından değil, kendi insanı için yapıyor. Mevzuatta bugüne kadar yapılan ve yapılacak değişiklikler, gelişmiş ülkelerin

ulaştığı noktaya ulaşmak için farkı kapatmaya yetmeyecektir. Yasalarla ve diğer düzenlemeler getirilen haklar, ancak eğitilmiş ve birlikte hareket edebilen tüketiciler ile hayata geçirilebilir.’’

21. YÜZYILIN ÖNEMİ

21. yüzyılın, elektronik ve enformasyon teknolojisinde getirdiği bu değişim ve dönüşüm neticesinde kaliteli bilişim çağı olacağını ifade eden Erez, şöyle devam etti:

‘‘Bu çağ edilgen değil, etken. Birey, takım ruhu iletişim yoluyla entegre olan organizasyonlar, tüketici odaklı ticari anlayış ve elektronik ticaret damgasını vuracaktır. Çok kısa bir süre sonra sınır tanımayan sanal ticarette tüketici haklarından nasıl korunacağız konusu gündeme gelecektir. Bu dönemin anahtar terimi de değişim olacaktır'' dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!