Erdoğan: Evet, bir kriz var, görüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Evet, bir kriz var, görüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2009 00:00

Bugüne kadar Türkiye’nin krizde olduğunu söylemeyi pek tercih etmeyen Başbakan Tayyip Erdoğan, "Şu anda Türkiye’de bir ekonomik kriz yok mu? Var. Bunu görüyoruz" diye konuştu. Ancak Erdoğan, önceki iktidar dönemlerinde de sıkıntılar yaşandığını hatırlattı. Son günlerde gelen olumsuz ekonomik veriler ile TL’nin dolar karşında değer kaybıyla ilgili değerlendirmeler yapmayan Erdoğan, kendilerinden önceki yönetimlerin enflasyon ve yüksek faizlerle vatandaşların parasını erittiğini yineledi.

Bizim dönemimizde iyileşti

Partisinin Kahramanmaraş Elbistan’DA düzenlediği yerel seçim mitinginde konuşan Erdoğan, ekonominin kendi iktidarları döneminde iyileştiğini anlattı. AKP’nin ekonomik başarılarının inkar edildiğini savunan Erdoğan, "Biraz ekonomi biliyorlarsa bunları görmemezlikten gelemezler" diye konuştu.

Nereden nereye gelmişiz

Daha önceki iktidarlar dönemiyle kendi dönemlerini karşılaştıran Erdoğan, şunları söyledi: "Neydi o zaman Türkiye’nin milli geliri, 230 milyar dolar. Bugün ne oldu? Bakın 79 yılda oraya geldiler. Biz 6,5 yılda bunun üzerine ne ilave ettik biliyor musunuz, 520 milyar dolar. Şimdi neredeyiz, 750 milyar dolardayız. Biz MHP’nin ortağı olduğu iktidardan enflasyonu yüzde kaçla aldık? Yüzde 30’la aldık. Şimdi neredeyiz, 7.7. Bak nereden nereye gelmişiz."

Eyvallah krizi görelim de

Halkı enflasyon canavarından kurtardıklarını dile getiren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda Türkiye’de bir ekonomik kriz yok mu? Var. Bunu görüyoruz, eyvallah ama bunu da görelim, benim vatandaşımın cebindeki parayı bizden önceki iktidar eritmiyor muydu? Eritiyordu, neyle eritiyordu, enflasyonla eritiyordu."

Zil takip oynayacaklar

Küresel kriz nedeniyle enflasyonun bir ara yüzde 11’e çıktığını kaydeden Erdoğan, bu duruma CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Deniz Bahçeli’nin çok sevindiğini savundu. "Bunlar ruh ikizidir, zil takıp oynayacaklar, o kadar sevindiler" diyen Erdoğan, bu liderlere şöyle seslendi: "Felaket tellallığı yapmayın, ayıp oluyor ayıp. Bu ülke kaybederse hep beraber kaybedeceğiz. Varsa bir önerin ortaya koy, yoksa sus. Biz sizin iktidarınızı gördük."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!