Erdoğan: Altında İtalya’yı kürsüden indirelim

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Altında İtalya’yı kürsüden indirelim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2004 02:07

Başbakan Tayyip Erdoğan, altın sektöründe ihracatçıların ağırlıklarını koyarak yüz milyonlarca dolar değil milyarlarca dolarlık ihracatla dünya piyasasında Türkiye’yi öne çıkarması gerektiğini belirterek, ‘İtalya değil Türkiye birinci olsun. Türkiye bu noktaya gelecek güçte ve kapasitededir’ dedi.

Başbakan Erdoğan, Atasay Kuyumculuk’un ‘Atasay Yaşayan Anadolu Takıları Koleksiyonu’nun tanıtıldığı geceye katıldı. Grand Cevahir Otel’deki tanıtımda Erdoğan, Anadolu’nun, medeniyetlerin zenginleştirildiği toprak olduğunu belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu: ‘Bu topraklar aslında atalarımızın dilinde hep ‘taşı toprağı altın’ ifadesiyle anlam buldu. Hatta biz zaman zaman kendi kendimize ‘acaba bunun neresi altın. Taşı toprağı altın da fakir fukara kaynıyor her yerinden’ diye istihza eder olduk. Aslında Denizli’nin Çivril’inden eğer bir azim, kararlılıkla yola çıkarsan, taşı toprağı altın olduğunu görürsün. Bunun de örneği Atasay Kamer.’

Başbakan Erdoğan, dünyada işlenmiş altın takıda eğer Türkiye ikinci olmuşsa, bunda Atasay ailesinin çok ciddi öncü rolünün bulunduğunu ifade ederek, buna, bu sektördeki diğer vatandaşların da katkıları olduğunu söyledi. Sektörle birlikte 800 milyon doları aşan bir ihracat rakamına ulaşıldığını belirten Erdoğan, hedefin daha büyük olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

‘Temennim odur ki altın sektöründe yer alan bütün ihracatçılarımız ağırlıklarını koymak suretiyle artık yüz milyonlarca dolar değil milyarlarca dolarla dünya piyasasında Türkiye’yi öne çıkarsınlar. İtalya değil Türkiye birinci olsun. Türkiye bu noktaya gelecek güçtedir, kapasitededir.’

Erdoğan, daha sonra 100’den fazla özgün takının yer aldığı koleksiyonun tanıtımının yapıldığı defileyi izledi. Defileyi Doğan Yayın Holding Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, KANAL D İcra Kurul Başkanı Arzuhan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda misafir izledi. Gecede davetlilere şarap ikram edilmesi dikkatleri çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!