Erçel: TL'den sıfır 2000'de atılacak

Güncelleme Tarihi:

Erçel: TLden sıfır 2000de atılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, uzun dönemli enflasyonun nihayet sona ermesi umudunun doğduğunu belirterek Türk lirasından sıfır atma operasyonunun 2000 yılında gerçekleştireceğini bildirdi.

Uluslararası Merkez Bankası (BIS) toplantısı için gittiği Tokyo'da günlük tirajı 3 milyon olan Nihon Keizai Shimbun gazetesine bir demeç veren Erçel, Türkiye'nin en zorlu konularından biri olan uzun dönemli enflasyonun nihayet bitmesi umuduğunun doğduğunu belirterek Türk lirasından sıfır atılması operasyonunun gerçekleştirileceğini, bu arada 'Yeni Türk Lirası'na geçişe yönelik çalışmaların yapıldığını da yineledi. Türkiye'deki enflasyonun 1999 yılı sonu itibariyle yüzde 20'ye indirilmesine yönelik bir program benimsendiğini anımasatan Erçel, enflasyon hedefinin gerçekleşmesinin hemen ardından 2000 yılında liradan sıfır atılacağını söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Erçel, enflasyonu bu yılın sonunda yüzde 50'ye indirmeyi hedeflediklerini belirterek liradan sıfır atılmasının, enflasyonun kontrolunu sağlamlaştırmaya katkıda bulunulacağını da kaydetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!