EPDK'da elektrik sektörü toplantısı

Güncelleme Tarihi:

EPDKda elektrik sektörü toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2002 10:35

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Hazine yetkilileri, elektrik sektöründe bundan sonraki adımların neler olacağı konusunu ele almak üzere bu sabah biraraya geldi.

Haberin Devamı

EPDK'da gerçekleştirilen toplantıda, Anayasa Mahkemesi'nin 13 Şubat 2002 tarihinde Elektrik Piyasası Kanunun bazı maddeleri iptal edilmesine yönelik kararının ardından, elektrik sektöründe atılacak adımlar ele alınıyor.

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan'ın dün akşam Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında yaptıkları toplantıda, uzun vadede arz-talep dengesinin elektrikte ve enerjide kurulması ve enerjinin nasıl ucuzlatabileceğine yönelik politikalar ele alınmıştı.

Devlet Bakanı Derviş, bürokratların da katıldığı toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Enerji Bakanı ve Enerji Piyasası Kurulu ile birlikte ortak bir yazılı açıklama yapacaklarını belirtmişti.

Elektrik Piyasası Kanunu çerçevesinde Kurul'un düzenleyici rolüne işaret eden Derviş, ''Dünyanın bütün sorunlarını yazılı açıklamada çözemeyeceğiz ama hiç olmazsa, önümüzdeki adımların nasıl olacağını çok kesin olarak yarın yazılı olarak sizlere bildireceğiz'' şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

Bakan Çakan da yaptığı açıklamada, Hazine, Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Kurulu yetki ve sorumluluğunu müşterek kullanarak, projelerle ilgili teknik elemanların yapacağı toplantı neticesinde açıklama yapacakları vurgularken, ''buradaki amaç uzun vadede arz-talep dengesini elektrikte enerjide kurmak ve uzun vadede enerjiyi nasıl ucuzlatabiliriz politikalarını geliştirmektir'' demişti.
  Â
Doğalgaz ve elektrik piyasası kanunları çerçevesinde oluşturulan EPDK, enerji sektöründe düzenleme ve denetleme görevini üstlenmiş bulunuyor.
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!