EPDK ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan önemli 'TL' kararı

Güncelleme Tarihi:

EPDK ve Savunma Sanayi Müsteşarlığından önemli TL kararı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 10:57

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz dağıtım ihalelerini dolar yerine Türk lirası cinsinden yapmayı kararlaştırdı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı da, 262 milyon dolar ve 31 milyon Euro'yu TL'ye çevirdiğini duyurdu.

Haberin Devamı

EPDK'dan AA'ya yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı dolar yerine Türk lirası kullanımı çağrısına destek olmak amacıyla doğalgaz dağıtım ihalelerinin Türk lirası ile yapılmasına karar verildi. Karar çerçevesinde, yakında yapılması planlanan Tunceli, Ağrı ve Doğubayazıt doğalgaz dağıtım ihaleleri de Türk lirası cinsinden gerçekleştirilecek.

262 MİLYON DOLAR, 31,3 MİLYON EURO

Milli Savunma Bakanlığı da, fonlarında bulunan dövizi TL'ye çevirme kararı aldıkalrını duyurdu. MSB açıklamasında şöyle denildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘dövizden Türk Lirası’na dönüş çağrısı’ çerçevesinde, Bakanlığımıza bağlı Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın kullanımında olan Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait 262,7 milyon ABD Doları ile 31,3 Milyon Avro bugün itibarıyla Türk Lirası’na çevrilmiştir."

Haberin Devamı

UMRE ZİYARETİ THY'DE TL İLE

Dolar üzerinden uygulanan Umre ziyareti ücretleri Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan bir açıklamayla Türk Lirasına çevrildi. THY Basın Müşavirliğinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

“THY hâlihazırda Amerikan Doları üzerinden uygulanan Türkiye çıkışlı umre ücretleri, bugün itibariyle Türk Lirası olarak uygulanmaya başladı.

Türk Hava Yolları'nın bu yönlü girişimiyle, dönem ve kullanılan seferlere göre vergi dâhil Türkiye çıkışlı Umre ücretleri TL cinsinden uygulanacak.

Türk Lirasına çevrilen ücret uygulaması çerçevesinde, biletlemeyle ilgili cezai sürecin de -değişiklik/iade ve no-show (yolcunun rezervasyonu yaptırmış olduğu hâlde uçuşa gelmemesi)- TL olarak uygulanabilmesine yönelik gerekli tüm düzenlemeler tamamlandı.“

SON TAKSİT ÖDEMESİ TL İLE

4.5G ihalesini kazanan operatörler 2017 Nisan ayındaki 657 milyon euro tutarındaki son taksit ödemesini TL cinsinden yapacak.

Konu hakkında bilgi sahibi bir yetkili, "4.5G ihalesini kazanan operatörler önümüzdeki yıl Nisan ayındaki son taksit ödemeleri olan 657 milyon euroyu, Türk Lirası cinsinden ödeyecek" diye konuştu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!