Engellilere devlet memurluğu için ücretsiz kurs

Güncelleme Tarihi:

Engellilere devlet memurluğu için ücretsiz kurs
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2012 14:15

Bağcılar Belediyesi, ÖSYM tarafından 29 Nisan’da yapılacak, Özürlüler Memurluk Seçme Sınavı için engellilere yönelik kurs başlattı.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ÖSYM tarafından yapılacak sınavla 20 bin engellinin kamu kurumlarında istihdam edileceğini açıklamıştı.

Bakan Fatma Şahin’in açıklamasının ardından harekete geçen Bağcılar Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa engellilere yönelik kurs açtı. Engelliler Sarayı’nda verilecek kursla engelliler, ÖSYM’nin 29 Nisan’da yapacağı, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS)’na hazırlanacak.

SERVİSLE EVLERİNDEN ALINACAK

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda, sınav tarihine kadar düzenlenecek kurslar için kayıtlar başladı. Ücretsiz olarak düzenlenen kursa, ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları katılabilecek.

11 Şubat’ta başlayacak eğitimle birlikte engelliler, servisle evlerinden alınacak ve eğitimin ardından yine aynı servisle evlerine bırakılacak.

Haberin Devamı

Engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamak için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ÖMSS kursunun da bu çalışmalardan biri olduğunu ifade etti. Kursa Bağcılar’da ikamet eden engellilerin katılabileceğini belirten Çağırıcı, “Şartları uyan bütün engelli kardeşlerimizin kursumuza katılmasını istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!